«Du klarer ikke å håndtere press», «du fikk det du fortjente», «dum og blond».
Dette er noen av kommentarene den amerikanske alpinprofilen Mikaela Shiffrin har fått slengt etter seg i kjølvannet av et skuffende OL i Beijing.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20

Tok et oppgjør

Torsdag publiserte 26-åringen fra Colorado, som forøvrig er kjæresten til Aleksander Aamodt Kilde, et innlegg i sosiale medier der hun tok et oppgjør med hatmeldingene hun har fått de siste dagene.
– Man kan la disse «feigingene» vinne og legge seg ned, eller man kan komme seg opp. Igjen, igjen, igjen og igjen, skrev hun.
Den vanligvis så stabile Shiffrin har kjørt ut hele tre ganger i OL, sist i kombinasjonen torsdag.
Se tweeten her. Saken fortsetter under.
Aamodt Kilde var en av flere som valgte å legge ved en støttende melding under Shiffrins innlegg.
– Det gjør meg frustrert, for alt jeg ser er en toppidrettsutøver som gjør det en toppidrettsutøvere gjør! Det er en del av spillet, og det skjer. Presset vi alle legger på individer i idretten er enormt, så la oss gi like mye støtte tilbake. Det handler om balansen, og vi er bare normale mennesker! Jeg elsker deg Kaela, skrev han.
Mikaela Shiffrin skal kjøre for USA i lagkonkurransen, men lørdagens øvelse er utsatt på ubestemt tid grunnet sterk vind i bakken. Det amerikanske laget skal i utgangspunktet møte Slovakia. Det er derimot ikke helt avklart om det blir noe av konkurransen, og eventuelt når den kjøres i gang.
Saken fortsetter under videoen.

Prøver å forklare fiaskoen: – Du kan forestille deg hvor irriterende det er

Støtte fra Simone Biles

Og det er ikke bare kjæresten som har engasjert seg i Mikaela Shiffrins ærlige innlegg på sosiale medier.
Den amerikanske turnstjernen Simone Biles (24), som står med hele fire OL-gull – alle fra OL i Rio i 2016, var åpen om mentale utfordringer da hun valgte å stå over flere konkurranser under OL i Tokyo i 2020. Da Biles trakk seg fra lagfinalen i hopp, uttalte hun blant annet at det ikke var snakk om noe skade, men at «det bare er stoltheten min som har tatt skade».
Nå kommer Biles med støtte i retning sin landskvinne Mikaela Shiffrin.
– Jeg vet alt om å få sånne meldinger, og jeg synes det er utrolig kjipt å se at du er nødt til å oppleve dette. Bare husk hvor fantastisk du er. Vi heier på deg, sier turnstjernen ifølge olympics.com.
Til tross for at turneren trakk seg i to øvelser under OL i Tokyo, tok hun både sølv og bronse under lekene.
– Folk suger. Nyt OL så godt du klarer. Elsker deg, fortsetter Biles.
En rekke andre idrettsprofiler har også uttrykt støtte til Mikaela Shiffrin, deriblant tennisspiller Madison Keys, friski-kjører Perrine Laffont og alpinistene IIka Stuec og River Radamus.
Så du denne?

Her går det galt i finalen: – Nei nei, nei. Fy flate!

Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30