Populære sporter
All sport
Vis alt

Skadeplaget Murray røk ut: – Det der ser ikke bra ut

AvNTB

Oppdatert 12/07/2017 klokken 19:18 GMT+2

Tittelforsvarer Andy Murray er ute av Wimbledon-turneringen i tennis. Nå tror Eurosports tennisekspert at det blir en lang pause for tennisspilleren.

Andy Murray

Foto: Scanpix

Se Wimbledon på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Skotten måtte se seg slått med settsifrene 3-6, 6-4, 6-7 (4-7), 6-1, 6-1 i onsdagens kvartfinale.
Utover i kampen slet han tydelig med sin høyre hofte, men Murray nektet etterpå for at det var årsaken til den overraskende Wimbledon-exiten.
– Jeg vil ikke gå inn i detalj hva mine hofteproblemer går ut på. Gjennom hele turneringen har jeg følt meg litt sår, men jeg har klart å takle det i lang tid gjennom min karriere. Selvsagt, det blir tøffere jo eldre du blir, sa Murray.
Han er klar på at det ikke utgjorde noen fare for ham å spille fem sett med hoftetrøbbel.
– Jeg visste det ikke ville få store følger av å spille videre. Jeg ønsket naturligvis å prøve å finne en vei tilbake. Det var ikke slik at jeg var milevis unna å vinne kampen.
– En Andy Murray som ikke var hundre prosent etterhvert. Dessverre for ham. Dette er synd for britene som hadde håpet på en semifinale. De hadde nok håpet på en ny seier til Murray som i fjor. For første gang er Sam Querrey i en semifinale i en Grand Slam. Det er ikke så bra for Murray og hoften hans. Vi lurer på hvor ille det er. Jeg tror han må ta mye pauser fra tennisen nå, sa Eurosports tennisekspert Christer Francke.

God start

Murray åpnet kvartfinalekampen med oppskriftsmessig seier i første sett, men amerikanske Querrey slo tilbake. Verdensener Murray brøt riktignok sin motstander tidlig i det andre settet, men amerikaneren kjempet seg tilbake og brøt Murray to ganger.
Til slutt kunne han knytte neven for 6-4.
Også i tredje sett brøt Murray først, men en motivert Querrey vartet opp med fint spill og tvang fram et tiebreak. Der gjorde amerikaneren en grov smash-tabbe på 2-1 til Murray, og etter 3-1 til skotten dro sistnevnte fra. Til slutt endte det med en komfortabel settseier (7-4 i tiebreak) for favoritten, som været semifinaleplass.
I fjerde sett klarte Querrey igjen å ryste Murray. Amerikaneren brøt skotten på 1-1, noe han utnyttet i egen serve. Plutselig ledet han 3-1, selvsagt til hjemmefansens misnøye på Centre Court.
Murray, som åpenbart så ut til å slite med et hofteproblem utover i matchen, var tydelig ukomfortabel i eget servegame. Han maktet ikke å bevege seg godt nok på gresset. BBC har tidligere i turneringen omtalt at Murray har virket noe hemmet av skaden.
– Jeg lurer på hvor lenge pause han må ha. Det der ser ikke bra ut, sa Francke
Querrey fulgte like godt opp med å bryte nok en gang til 4-1. Deretter ordnet den hardtservende 29-åringen 5-1 i egen serve, før han så fullførte et nesten perfekt sett til 6-1 og 2-2 totalt.

Müller eller Cilic

I femte og avgjørende sett servet Querrey inn 1-0, før han så brøt Murray og deretter holdt eget servegame til 3-0. Dét klarte aldri Murray å hente inn.
Til slutt kunne amerikaneren juble for 6-1 i settet, 3-2 totalt i matchen og dermed avansement etter onsdagens kamp. Murray hadde tydelig smerter i hoften etter kampslutt.
Querrey møter enten Gilles Müller eller Marin Cilic i semifinalen, mens Murray må konstatere at han ikke klarte å forsvare fjorårets Wimbledon-tittel.
Senere onsdag spiller Roger Federer mot Milos Raonic, mens Tomas Berdych skal i aksjon mot Novak Djokovic.
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame