Sverige avgjorde fra egen banehalvdel etter fransk mareritt-tabbe: – Det er helt sykt

Eirik Fure

Oppdatert 09/06/2017 klokken 23:29 GMT+2

Sverige sjokkerte på overtid mot Frankrike.

Sverige jublar efter 2-1 målet under fredagens VM-kval match grupp A i fotboll mellan Sverige och Frankrike på Friends Arena

Sverige - Frankrike 2-1
Sverige slo Frankrike 2-1 i VM-kvalifiseringskampen på Friends Arena etter noen vanvittige sluttsekunder (se video nederst i saken).
Det så imidlertid ikke ut til at det skulle bli en lykkelig aften for svenskene. Frankrikes Olivier Giroud viste at han på ingen måte hadde tatt sommerferie til tross for at det er pause i Premier Leauge. Arsenal-spilleren fikk drømmetreff etter 36 minutter og banket ballen forbi måpende svensker.
– Det er ren og skjær klasse når han scorer sitt landslagsmål nummer 27, meldte Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Se den praktfulle scoringen her (saken fortsetter under):
Men svenskene hadde ingen interesse av at den vakre scoringen skulle avgjøre kampen. Få minutter før pause dukket Jimmy Durmaz opp i franskmennenes boks. 28-åringen dunket inn utligningen og sørget for at lagene var like langt halvveis.
Les og se video: Ronaldo-show i Latvia
Uavgjort ville bety at Frankrike uansett ville være på toppen av gruppen, men det var åpenbart at de ikke var på besøk i Sverige uten ambisjoner om full pott.
– Ingenting tyder på at Frankrike har tenkt til å forsvare inn 1-1, mente Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Svenskene kjempet tappert mot langt mer meritterte motstandere, noe som imponerte Rekdal.
– De har vært veldig solide. De har selvfølgelig måttet forsvare seg i perioder, men de har slått tilbake og er på vei mot et godt resultat, oppsummerte Rekdal med et kvarter igjen.
Janne Anderssons gutter klarte å stenge igjen, også det siste kvarteret. Det gjorde imidlertid ikke Hugo Lloris. Keeperen surret det skikkelig til på overtid og Ola Toivonen utnyttet at keeperen var ute på bærtur.