Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor er ikke Norges stjerneduo bekymret over måltørken

AvNTB

Oppdatert 19/07/2017 klokken 14:11 GMT+2

Norge har scoret bare ni mål på de ti kampene siden Martin Sjögren ble landslagssjef. Snittet for hele laget er det samme som for de to største stjernene.

Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg

Foto: Scanpix

Ada Hegerberg har scoret 38 mål på sine 64 landskamper (snitt 0,59), Caroline Graham Hansen 15 mål på 49 landskamper (snitt 0,31). Til sammen blir det 0,9 mål per kamp, samme snitt som hele laget har under Sjögren.
– For min del handler det ikke så mye om å score mål som om å lage mål, produsere sjanser. Det synes jeg at jeg har gjort i hver kamp jeg har spilt, sier Hansen før sin 50. landskamp.
– Jeg har alltid scoret OK med mål, men har aldri bøttet inn mål slik Ada gjør. Jeg har skapt bra med assists, og det har jeg gjort også siden jeg kom tilbake fra skaden.

Tøft

Norge har valgt å matche seg tøft mot de beste i oppkjøringen til EM, og det er en av forklaringene på at det ikke er scoret flere mål. Ni av ti kamper så langt i år er spilt mot lag blant de 20 beste på FIFA-rankingen.
Unntaket er kampen mot 38.-plasserte Portugal i Algarve Cup i mars, som ga Norges største seier (2-0) siden Sjögren ble ansatt. Torsdagens kamp mot Belgia (22.-plass på FIFA-rankingen) blir mot det nest svakest plasserte laget i svenskens regjeringstid.
– I hver kamp er vi nødt til å ha gode relasjoner i hele laget for å sette opp et godt spill og få folk inn i gode posisjoner. Det fikk vi ikke til i åpningskampen mot Nederland, og da blir det vanskelig å skape noe og vinne kamper. Der ligger nok vår største utfordring, mener Hegerberg.
– Vi skapte sjanser mot Nederland også, og det handler bare om å fortsette veien vi gikk da det var bra. Så er det ikke så mye som skal til før ballen sitter i mål, mener Hansen.

Kampene

Norges landskamper i år, med motstandernes plassering på FIFA-rankingen:
* 9 Sverige (n) 2-1
* 5 England (n) 1-0
* 19 Island (n) 1-1
* 13 Spania (n) 0-3
* 6 Japan (n) 0-2
* 38 Portugal (b) 2-0
* 17 Sveits (h) 2-1
* 1 USA (h) 0-1
* 3 Frankrike (b) 1-1
* 12 Nederland (b) 0-1
* 22 Belgia (n).
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame