Populære sporter
All sport
Vis alt

Hevder dette er ordene Pedersen brukte – styrelederen slår tilbake

Oppdatert 06/04/2021 klokken 12:57 GMT+2

Det er full uenighet rundt hva som skal ha blitt sagt av Strømsgodset-trener Henrik Pedersen til varsleren. Styreleder Ivar Strømsjordet tar treneren i forsvar og viser til klubbens undersøkelser.

Henrik Pedersen

Foto: Scanpix

DRAMMEN/OSLO (Discovery):
Varsleren hevder at trener Henrik Pedersen har kalt han «idiot monkey» og «nigger». Det har uavhengige kilder fortalt Discovery.
Strømsjordet bekrefter at varsleren mener ordene er brukt, men at klubben ikke har kunne dokumentert at uttrykkene er blitt brukt.
– Det er riktig at varsler mener de uttrykkene ble brukt mot han. Henrik Pedersen tar sterk avstand fra at han har kalt varsler noe sånt. Ut fra våre undersøkelser har vi ikke funnet noe verifikasjon på at disse uttrykkene har blitt brukt, sier Strømsgodset-styreleder Ivar Strømsjordet til Discovery.
Discovery kjenner til varslerens identitet. Pedersen har ikke besvart gjentatte henvendelser fra Discovery de siste dagene.
– Ingen av de vi har snakket med kan bekrefte disse uttrykkene fra Henrik Pedersen mot varsler, sier Strømsjordet videre.
– Vi har hørt varslers oppfatning og Henrik Pedersens oppfatning. Så har vi snakket med mange andre. Ingen kan bekrefte at dette var direkte mot varsler. Tvert imot har vi fått høre om uheldige uttrykk, men ikke disse to, sier styrelederen.
– Hva slags andre «uheldige uttrykk» er det snakk om?
– Det kan ha vært brukt uttrykk på treningsfeltet som «African boy» og «African time» om afrikanske spillere. Det er først og fremst uttrykkene varsler har meldt om som er alvorlige, mener Strømsjordet.

Reagerte på Pedersen-uttalelser

På vegne av sin klient sier Eirik Monsen at de reagerer på Pedersens uttalelser etter det ble klart at han får fortsette i Strømsgodset.
– Det kom uttalelser fra både hovedtrener og styret i etterkant som vi har reagert på. Blant annet sier hovedtrener i media at han ikke var i tvil om at han ville bli renvasket. Det er noe min klient reagerte sterkt på. Det samsvarer på ingen måte med hvordan klienten min har opplevd saken, sier Monsen til Discovery.
Mandag sa trener Pedersen følgende til VG:
– Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen, sa Pedersen.
Treneren har ikke besvart gjentatte henvendelser fra Discovery.
Tirsdag kom det frem at sju Godset-spillere har varslet NISO om rasisme.
  • Se hva styreleder Ivar Strømsjordet sier nederst i saken

Hevder Pedersen fikk reaksjon

Ifølge Monsen skal Pedersen ha fått en reaksjon av klubben, men dette har ikke Strømsjordet eller noen andre i Strømsgodset bekreftet.
– Hovedtrener skal ha blitt gitt en reaksjon av klubben slik vi har fått det opplyst, sier advokaten.
Monsen mener saken ikke knytter seg til lederstil eller andre forhold, men understreker at det gjelder rasistiske ytringer.
– Styret skriver at de ikke «opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger overfor andre i klubben». Det er jo akkurat den saken vi anfører. Hele varslingen knytter seg til rasisme, mener Monsen.
– Hvis dette er holdningen, så er jeg redd man ikke tar lærdom her, etter nok en rasismesak i norsk fotball, sier advokaten.

Vil beholde Pedersen

Sent mandag kveld meddelte Strømsgodset i en pressemelding at de ikke har dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med Pedersen.
Det skjer etter at det er blitt varslet fra en ansatt i klubben mot hovedtreneren. I etterkant av dette har Godset kjørt en intern utredning.
– Vi har primært snakket med andre ansatte i Strømsgodset i forbindelse med vår granskning, sier Godset-styreleder Ivar Strømsjordet til Discovery.
– Har dere vurdert problemstillingen at ansatte ikke sier noe i frykt for represalier?
– Nei, vi forstår det ikke sånn at ansatte frykter represalier. Vi har fått en fått en formell henvendelse fra styret på vegne av kaptein Maigaard og spillergruppa. Der konkluderes det med at spillerne ikke opplever noen saker knyttet til rasisme, sier styrelederen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame