TV 2 omtalte saken først.
Discovery sitter også på informasjon om at det skal handle om sju varsler.
Eliteserien
Jostein Flo ferdig som sportssjef i Strømsgodset
I GÅR PÅ 17:36
Opplysningene kommer ut under et døgn etter at Strømsgodset i en pressemelding skrev at Pedersen vil fortsette som trener.
Torsdag formiddag kunne Discovery avsløre anklager om at Strømsgodset-treneren skal ha kommet med rasistiske bemerkninger og uønsket oppførsel overfor enkeltpersoner innad i klubben.

Godset-styreleder: – Ikke så konkret

Etter avsløringen om at sju spillere har sendt rasismevarsel på Pedersen til NISO, sier Godset-styreleder Ivar Strømsjordet følgende til TV 2:
– Vi er kjent med at det er kommet anonyme meldinger inn til NISO, men det har ikke vært så konkret innhold i de meldingene. Beskjeden fra NISO er at de har mottatt meldinger fra spillere anonymt, uten at noe er konkretisert, sier Strømsjordet.
Styrelderen hevder det er vanskelig å forholde seg til når det er «anonyme meldinger uten konkret innhold».
– Men når det er snakk om sju spillere må dere vel ta det alvorlig, spør TV 2.
– Det var for så vidt vi som foreslo at det kunne opprettes en åpen kanal til NISO, og at spillere som ønsket å gå den veien kunne gjøre det. Jeg synes det er ryddig å gå den veien hvis de ikke ønsker å gå direkte til oss, sier han.
Pedersen har ikke svart på Discoverys gjentatte henvendelser.
Mandag kveld sa han dette til VG:
– Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen, skriver Pedersen til avisen.
Eliteserien
Bodø/Glimt, Sandefjord, Haugesund og Odd kan trene igjen
09/04/2021 PÅ 19:55
Eliteserien
Gir ikke opp jakten på OBOS-spiller: – Han er interessant
09/04/2021 PÅ 20:46