Sent mandag kveld meddelte Strømsgodset i en pressemelding at de ikke har dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med trener Henrik Pedersen.
Det skjer etter at det er blitt varslet fra en ansatt i klubben mot hovedtreneren. I etterkant av dette har Godset kjørt en grundig intern utredning.
I pressemeldingen skriver de at det er avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor, og at dette er adressert og vil bli håndert internt. Samtidig skriver de at de har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben. Samtidig tar de sterk avstand fra rasisme og understreker at det er nulltolerense for det i klubben.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Torsdag formiddag avslørte Disovery anklagene om at Godset-treneren skal ha kommet med rasistiske bemerkninger og uønsket oppførsel overfor enkeltpersoner innad i klubben. Pedersen har ikke besvart Discoverys henvendelser.
Mandag kveld uttaler han seg i en e-post til VG om at han er glad for avgjørelsen.
– Jeg har personlig ikke vært i tvil om at anklagene var grunnløse, og at jeg ville bli renvasket. Men det har svært belastende dager, hvor jeg på grunn av klubbens interne undersøkelser, har valgt ikke å kommentere saken offentlig, fordi jeg ikke ville forstyrre den viktige prosessen, skriver Pedersen til avisen.
Han uttaler videre til VG at saken har vært svært krevende for ham og familien, at han ikke vil kommentere saken ytterligere og at han nå fokuserer på seriestart 8. mai.
Eirik Monsen, advokaten som representerer den ansatte som har varslet, er skuffet over Strømsgodsets pressemelding.
– På dette tidspunktet må jeg få tid til å få diskutert dette ordentlig med min klient. Vi ble kjent med dette for noen timer siden, men vi har ikke sett pressemeldingen før rett før den ble publisert, sier Monsen til Discovery mandag kveld.
– Vi fikk inntrykk av at vi kunne få se pressemeldingen og gå gjennom den og komme med innspill, men det fikk vi ikke.
Han er imidlertid klar på følgende:
– Innholdet i pressemeldingen er noe vi ikke kan stille oss bak. Vi er skuffet over innholdet der.
Styreleder Ivar Strømsjordet har ikke besvart Discoverys henvendelse sent mandag kveld.
Les hele pressemeldingen her:
"For noen uker siden mottok Strømsgodset Toppfotball et varsel fra en ansatt i klubben mot hovedtrener Henrik Pedersen. I kjølvannet av dette varslet har først ledelsen og deretter styret i Strømsgodset Toppfotball gjennomført en grundig intern utredning.
I denne utredningen er det avdekket uheldige episoder som styret tar på største alvor. Dette er adressert og vil bli håndtert internt.
Det er derimot ikke dokumentert eller avdekket forhold som gjør at styret i Strømsgodset Toppfotball finner grunnlag for å avslutte samarbeidet med Henrik Pedersen.
Styret i Strømsgodset Toppfotball har full tillit til Henrik Pedersen som hovedtrener og opplever ikke at han har utvist rasistiske holdninger mot ansatte i klubben.
Styret tar sterk avstand fra rasisme og vil understreke at det er nulltoleranse mot rasistiske holdninger i klubben."
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51