Populære sporter
All sport
Vis alt

Slår tilbake mot grisespillerstempel: – Lager sak ut av ingenting

Jonas Moen Rye

Oppdatert 23/10/2017 klokken 17:17 GMT+2

Tor Arne Andreassen følte seg uthengt som en stygg spiller før søndagens bortemøte mot Molde.

Andreassen

Foto: Scanpix

Tor Arne Andreassen og FK Haugesunds medaljehåp fikk et tilbakeslag borte mot Molde søndag kveld.
Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble ett mål for sterke etter en tidlig scoring av Babacar Sarr. En som ikke fikk ta del i oppgjøret var hjemmelagets Eirik Hestad. Midtbanespilleren har slitt med en skade han pådro seg etter å ha blitt taklet av Andreassen, da lagene møttes i cupen tilbake i august.
Overfor Romsdals Budstikke lørdag var Hestad har klar på at han ikke har tilgitt FKH-spilleren, som han mener var i overkant hard.
– Jeg har ikke glemt taklingen. Den var veldig unødvendig. Som jeg sa etter kampen den gangen; den var langt over streken, mente Hestad.
– Det var utrolig frustrerende. Det var bare noen dager før hjemmekampen mot Rosenborg. Først trodde jeg at det var den kampen jeg kom til å miste. Nå viser det seg jo at det har blitt litt mer. Jeg har ikke tenkt for mye på han eller Haugesund. Men det er klart at han er ikke favorittspilleren min i Eliteserien, sa han.
Det synes Andreassen er en urettferdig fremstilling av saken.
– Hvis det der er kvesting og en veldig stygg takling, så blir det mye røde kort i Eliteserien. Det er selvfølgelig veldig uheldig at han ble skadet og det er veldig trist, men det er en del av fotballen. Jeg går aldri inn for å skade noen med vilje. Det har jeg aldri gjort, og det kommer jeg aldri til å gjøre heller, sa Andreassen til Eurosport før oppgjøret søndag.
Andreassen kunne også fortelle at han før kampen mottok en tekstmelding fra en ikke navngitt person. Eurosport.no har mandag fått tilsendt tekstmeldingen, hvor Andreassen tydelig får passet påskrevet.
– Dersom du er den «fotballspilleren» som angrep og grisetaklet Eirik Hestad, uten at han hadde ballen, skal du vite at du ikke er særlig velkommen på Aker Stadion. Tenk noe så simpelt som å skade en motspiller med vilje og ødelegge mesteparten av hans sesong, stod det i meldingen.
Andreassen forteller Eurosport.no at han synes det er ubehagelig å bli fremstilt som en stygg spiller. Han undrer seg også over at han selv ikke fikk en stemme i saken som ble publisert i lokalavisen i Romsdalen.
– Jeg ble litt forundret over å få den meldingen. Jeg husket ikke episoden, men da jeg så at Molde var ute og snakket om at taklingen kvalifiserte til rødt kort, og at det var en grisetakling, så ble jeg enda mer overrasket, sier han.
Andreassen forteller at han så taklingen på nytt før kampen søndag, og mener den ikke er så stygg som den er blitt fremstilt.
– Jeg synes det er et klart frispark, og at det er greit med gult kort, men det er ikke i nærheten av rødt. Og det var i hvert fall ikke en grisetakling. Enkelte dommere hadde nok ikke gitt gult på den heller, så her har nok avsender og Molde forsøkt å lage en sak ut av ingenting, sier han.
Den rutinerte haugalendingen understreker at han har symptati med Hestad, men stiller spørsmål til bruken av Molde-spilleren i de påfølgende kampene.
– Det er trist at Hestad ble skadet, men han spilte jo to kamper etter taklingen, så det er kanskje der problemet ligger, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame