Populære sporter
All sport
Vis alt

Riise med langtidsskade, blir fotballekspert: – Slipper sitte i sofaen og klø meg i ræva

Gunnhild Toldnes

Oppdatert 02/06/2017 klokken 09:30 GMT+2

Bjørn Helge Riise (33) er klar for en ny utfordring, som fotballekspert for Eurosport.

Bjørn Helge Riise

Foto: Scanpix

Aalesunds kanskje største profil, Bjørn Helge Riise, har ikke vært på banen for tangotrøyene siden slutten av april. Grunnen er en alvorlig ryggskade, som gjør det umulig å spå når 33-åringen kan være tilbake på fotballbanen.
– Jeg har fått bekreftet prolaps i ryggen og det er selvfølgelig veldig kjedelig. Nå skal vi prøve behandling neste uke for å se om det vil hjelpe, og om prolapsen vil kunne trekke seg tilbake etter hvert. Hvor lang tid det eventuelt tar varierer veldig fra person til person. Hvis ryggen ikke responderer på behandlingen blir det operasjon. Derfor er det svært usikkert når jeg er tilbake på fotballbanen, sier Riise til Eurosport.no.
Den tidligere Fulham-spilleren blir imidlertid ikke arbeidsledig i skadeperioden. Riise er nå klar som ekspert for Eurosport, og debuterer i rollen allerede lørdag - når Tromsø tar i mot Vålerenga på Alfheim (se kampen kl. 15.00 på Eurosport Norge og Eurosport Player).
– Jeg er veldig interessert i fotball, og syns det er utrolig kjedelig å sitte å se på at lagkameratene mine og andre forbereder seg til kamp. Dette er en super måte å holde seg innenfor miljøet og få være med på kamper. Jeg tror det blir veldig moro. Og så slipper jeg å sitte i sofaen og klø meg i ræva, slår Riise fast.
– Hva tror du du kan bidra med?
– Jeg håper jeg kan bidra med sterk fotballfaglig kompetanse. Jeg har spilt mange kamper i Eliteserien og kjenner lag og spillere ganske godt. Derfor håper jeg å bidra med innsyn på en måte ikke alle andre eksperter kan.
Bjørn Helge Riise har en lang og innholdsrik karriere bak seg, med kamper for Aalesund (to perioder), Standard Liege, Brussel, Lillestrøm (to perioder), Fulham, Sheffield United og Portsmouth. Midtbanespilleren står med 35 landskamper og ett mål for Norge.
picture

Bjørn Helge Riise scorer mot Tromsø

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame