Inntok toppscorertronen i Eliteserien – sikret revansje da erkerivalen ble ydmyket i «hatkampen»

Stian Thelen

Oppdatert 08/07/2017 klokken 20:50 GMT+2

Björn Bergmann Sigurdarson har scoret syv mål på de siste åtte kampene i Molde-drakten. Nå er han toppscorer i Eliteserien sammen med Ohi Omoijuanfo.

Björn Bergmann Sigurdarson

Etter det forsmedelige tapet hjemme tidligere i sesongen var det et heltent Molde som var på revansjejakt borte mot Aalesund i «hatkampen» mellom de to lagene.
Anført av en gloheit Björn Bergmann Sigurdarson ble det en skikkelig revansje. Med headingen og straffescoring sørget spissen for de to første Molde-målene før Fredrik Brustad sikret de tre poengene da han satte inn 3-0.
Lad opp til hovedrunden. Se Fotball Direkte på Eurosport Player søndag fra klokken 17.00
Saken fortsetter under videoen:

Sigurdarson flotte heading sendte Molde i ledelsen

– Viktig for oss å få hevn

De to målene til islendingen betyr at han nå deler toppscorertronen med Stabæks goalgetter Ohi Omoijuanfo. Sigurdarson har scoret i fire strake kamper for Molde og har scoret syv mål på de åtte siste kampene.
– Det er bra å score, men det er viktigere å vinne en kamp slik som i dag. Det er akkurat det vi gjorde og vi står på og tar tre poeng. Spesielt etter den siste hjemmekampen mot dem var det viktig for oss å få hevn, sier Sigurdarson til Eurosport.
Lagkompis Fredrik Brustad er glad for å ha spissen på laget.
– Han gjør en fantastisk innsats i dag. Han er en utrolig viktig mann for laget vårt. All kreditt til ham, sier Brustad.

Iskald Sigurdarson setter inn straffesparket

– Han er klasse

Også Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med spissens leveranser. Både i dagens kamp og i de siste kampene.
– Han er ikke så dårlig, smiler Molde-treneren, før han fortsetter:
– Neida, han er klasse. Han er i storform nå. Du tenker på å ta ham av banen når du har vunnet kampen, men han får kost seg der utpå. Du har ham og Brustad sammen. Det kan ikke være artig å forsvare seg.

Her får Molde straffespark

– Veldig klokt. Han er iskald

Det ble en jevn start på rivaloppgjøret, men Molde hadde ballen en god del i innledningen og i det 22. minuttet kom målet. Christoffer Remmers innlegg fra høyre var det klasse over.
Inne feltet posisjonerte Björn Bergmann Sigurdarson seg godt og snek seg mellom Aalesunds to midtstoppere. Ballen headet han på vakkert vis i mål. En flott scoring som stilnet det entusiastiske hjemmepublikummet.
– Han posisjonerer seg bak stopperne. Det er veldig klokt. Så er han iskald i avslutningen og stanger inn 1-0. Han har skaffet seg plass og styrer ballen bak Andreas Lie, sa Eriksen.

Brustad sikrer seieren mot erkerivalen

– Er nok det som gjør at det blir gult og ikke rødt

Aalesund gikk offensivt ut etter pause, men i det 57. minutt gikk det fra vondt til verre. Fredrik Brustad fikk ballen i bakrom og hadde nesten en egen banehalvdel for seg selv. Hurtigtoget kom alene med keeper og var på vei i runde keeper da Andreas Lie la spissen i bakken. Dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket og dro opp det gule kortet.
Det var ikke Molde-trener Ole Gunnar Solskjær helt fornøyd med og ga uttrykk for det til fjerdedommeren. Slik vurderte Eurosports ekspertkommentator, Bengt Eriksen, situasjonen.
– Brustad går forbi Lie og så spiller han ballen vekk fra mål. Det er nok det som gjør at Svein Oddvar Moen tar frem det gule og ikke det røde, sa Eriksen.
Rødt kort eller ikke. Sigurdarson gjorde seg klar til å ta straffesparket. Spissen var iskald og satte ballen kontant i mål til høyre for Lie.
I det 75. minuttet feide Fredrik Brustad all tvil til side da han satte inn dagens tredje Molde-scoring. Bortelaget vant 3-0.