Populære sporter
All sport
Vis alt

Er det gull han har på tunga? Solskjær har sin beste Molde-start

Mikael Harstad Groven

Oppdatert 24/04/2017 klokken 14:16 GMT+2

Selv med to gullsesonger har Molde aldri startet bedre under Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær

Foto: Scanpix

Haugesund - Molde ser du i kveld fra klokken 18.30 på MAX og Eurosport Player.
Det ble gull i jubileumsåret 2011 og gull året etter. Det har vært nok å juble for i Molde etter at Ole Gunnar Solskjær startet oppturen da han kom hjem for seks år siden. Likevel har MFK aldri startet bedre med Ole Gunnar Solskjær som sjef.
Her er fasiten etter fire kamper i Eliteserien med Solskjær ved MFK-roret:
  • 2011: 5 poeng
  • 2012: 6 poeng
  • 2013: 0 poeng
  • 2016: 8 poeng
  • 2017: 9 poeng
Poengfangsten denne sesongen matcher faktisk 2014. Da satte Tor Ole Skulleruds Molde en poengrekord som fortsatt står i Eliteserien (71 poeng) og vant cupen i samme slengen.

Trengte mer fysikk

Tidligere Molde-spiller og nåværende Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal er ikke overrasket.
– Molde investerte mye i laget i fjor sommer og sleit da. De kom litt utover høsten og har hatt ro i troppen utover vinteren. Det var smart å velge mer fysikk i troppen, for det trengte de virkelig, sier Rekdal til Eurosport.no.
(saken fortsetter under videovinduet)
Den fysikken kan de blåhvite trenge i kveldens kamp mot Haugesund. Dette er nemlig et sted Molde ikke trives, og sliter stort. Molde har ikke vunnet her siden 2010, det vil si at Solskjær aldri har smakt seier i filmbyen. En av de største nedturene kom i fjor, da Moldes 3-0-ledelse ble til 3-3 i løpet av kampens siste kvarter.
– Ja, Molde har slitt i Haugesund i lang tid, men de fremstår litt annerledes nå. Det har som sagt mer fysikk å stå i mot Haugesund med. Tidligere har det kanskje blitt litt for mye småspill borte mot FKH, sier Rekdal.

Statisikken kan snu i kveld

Rekdal har vært med i gamet lenge, men også han synes det er vanskelig å forklare hvorfor lag sliter mer mot enkelte lag enn andre.
– Det er vanskelig å forklare, men jeg tror det har noe med typen lag som møtes. Derfor tror jeg også Moldes dårlige statistikk kan snu i kveld, fordi de fremstår annerledes. Når det er sagt, det blir tøft og jevnt og jeg blir ikke overrasket om Haugsund stikker av med seieren - de kommer nok til å bruke statistikken for det det er verdt inn mot spillergruppa før kampen.
Men han understreker:
– Molde har en stigende kurve og da er kamper som i kveld avgjørende om du skal være med i fighten om gullet eller være et lag som hele tiden jager toppen. Jeg tror ikke Rosenborg pådrar seg mange poengtap når de får opp dampen, så det er viktig for andre lag å utnytte feilskjær fra trønderne nå. RBK må ære under press hele tiden og med Molde-seier er det flere lag som puster dem i nakken.
(saken fortsetter under videovinduet)
Eliteserien er i ferd med å dele seg i to, slik sett handler denne kampen om mer enn Moldes jakt på Rosenborg. Haugesund bør vinne om de ønsker å henge med på øvre halvdel.
– Jeg er ikke overrasket over at det er sånn allerede. Nå er det meste som forventet, med unntak av Stabæk i toppen og Vålerenga og Odd er på etterskudd. Det vil kanskje Haugesund også være om de taper i kveld, avslutter Rekdal.
Haugesund - Molde ser du i kveld fra klokken 18.30 på MAX og Eurosport Player.
picture

Sander Svendsen og Molde lekte seg mot Vålerenga forrige serierunde.

Foto: Scanpix

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame