• Torsdag: Se første fartsprøve fra Rally Sverige klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– Han bør vinne, så tøft kan vi melde. Han har det som skal til, sier Eurosports ekspertkommentator Per Christian Håveødegård til Eurosport.no.
Torsdag står Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger på startstreken når Rally Sverige starter. Et rally han har for vane å gjøre det godt i. Foruten 13. plassen i 2012 og 11. plassen i 2011, har nordmannen kun topp fem plasseringer i nabolandet.
Rally Sweden
– Bilen reagerer litt tregt
15/02/2019 PÅ 10:10
Se intervju med Andreas Mikkelsen fra shakedown torsdag. Saken fortsetter under videoen:

– Han har nok følelsen av at dette er hans mulighet

Eurosports ekspertkommentator mener Mikkelsen i år kan gå helt til topps.
– I 2016 ledet han, men han snurret på siste fartsprøve. Han var da foran Sebastian Ogier. Andreas Mikkelsen har det som skal til for å vinne og det er det kun Petter Solberg som har klart før ham tilbake i 2005. Han har nok følelsen av at det i år er hans mulighet. Han fant nok ut av mye i Monaco og viste veldig på fredagen at han har tempoet inne som resten av feltet har. Husk at han i Sverige i 2008 ble den yngste som tok poeng i VM i rally i en Ford Focus. Han har kjørt dette rallyet mange ganger og har et fantastisk utgangspunkt, sier Håveødegård.
– Det er på tide med norsk seier. Skal han bli verdensmester i år, må han nok vinne i Sverige og stikke av med 25 til 30 poeng. Da må han vinne løpet, fortsetter han.

Tror forholdene kan bli avgjørende

Håveødegård mener det er helt åpent om hvem som kan stikke av med seieren. Forholdene i vinterrallyet kan også spille inn - kanskje til fordel for Mikkelsen.
– Det blir trolig mye snø. Det kan være en fordel for Mikkelsen som starter med et senere startnummer. Det vil da være vanskelig for de første, som Ogier, som må da ploge seg fremover. De som da kommer senere vil få ferdigbrøytet vei, mens de som starter først kan tape mye tid. I løpet av en dag kan det utgjøre et halvannet minutt, sier Håveødegård.
  • Torsdag: Se første fartsprøve fra Rally Sverige klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Mikkelsen har store forventninger til seg selv foran rallyet.
– I Sverige har jeg vært nære seier flere ganger, så forventningene til i år er helt klart høye. Testen i forkant gikk veldig bra, og jeg fikk en veldig fin følelse med bilen. Vi har jo også en gunstig startposisjon, i hvertfall hvis det kommer mye snø, da lønner det seg og ligge litt bak i feltet. Blir det hålke i steden, så får vi bare ta det som det kommer. Uansett, vi kommer til Sverige for å kjempe helt i toppen, sier Mikkelsen til Eurosport.no.
– Rally Sverige er absolutt et favorittløp. Det er det eneste løpet på kalenderen som er ett ordentlig vinterrally, og er helt klart vårt hjemmeløp. Vi krysser jo grensen til Norge på fredag og kjører på norske veier. Det er veldig spesielt. Mange nordmenn og norske flagg ute i skogen gir en gedigen energi-boost, fortsetter han.
Rallyeksperten tror de fremste utfordrerne til Mikkelsen blir Sebiastian Ogier, Thierry Neuville og Kris Meek. Han vil heller ikke utelukke en finsk ringrev.
– Jari-Matti Latvala har vunnet tre ganger. Jeg ville ikke avskrevet ham heller.
  • Torsdag: Se første fartsprøve fra Rally Sverige klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Rally Sweden
– Veldig vanskelige forhold
15/02/2019 PÅ 07:17
Rally Spain
Skuffet Østberg ser fremover: – Vi gir aldri opp
20 TIMER SIDEN