Østberg på tredjeplass i Rally Portugal

Oppdatert 23/05/2021 klokken 17:21 GMT+2

Briten Elfyn Evans kjørte inn til sammenlagtseier i Rally Portugal søndag. Mads Østberg tok tredjeplassen i WRC2-klassen og ble nummer ni totalt.

Mads Østberg

Rally Portugal er den fjerde av tolv VM-runder. Evans vant 28,3 sekunder foran spanske Daniel Sordo, mens Sebastien Ogier endte på tredjeplass. Evans knappet dermed inn på VM-leder Ogier.
Det skiller bare to poeng mellom dem i sammendraget.
Mads Østberg fikk ødelagt sitt rally da han tapte mye på en prøve fredag. Han endte til slutt 2.24,3 minutter bak den finske vinneren Esapekka Lappi i WRC2-klassen (nivå to).
Nordmannen hang bra med på de øvrige prøvene og tok niendeplassen i Rally Portugal totalt.
Se intervju med Østberg her.

Kriget seg til pallplass: – Veldig fornøyd

Pallen glapp for Solberg

Oliver Solberg, som kjører på svensk lisens, endte på femteplass på nest øverste nivå. Han var 3.13,5 minutter etter bak teten at han fikk problemer på en prøve lørdag. Der slet han med å få bilen i revers.
– Resultatet ble ikke helt som jeg hadde håpet, men jeg er fornøyd med erfaringen. Jeg har lært veldig mye denne helgen, erfaringer som jeg vil få stor nytte av senere, sa Solberg etter endt rally.
Det var første gang den svensknorske rallyføreren kjørte VM-løpet i Portugal, som er kjent for å være teknisk svært utfordrende. Solberg var raskest av samtlige i WRC2-klassen på den 12. fartsprøven.
Se intervju med Solberg her.

Passe fornøyd Solberg: – Fortsatt mye å lære

Vanskelig

– Allerede etter rekognoseringen tidligere i uken, skjønte jeg hvor vanskelig dette løpet skulle bli. Det var vanskelig å lage noter ettersom veiene har mange svinger over krøn og andre kompliserte seksjoner. Man forstår ikke veiene helt før man har kjørt der selv, sa Solberg.
Første helgen i juni skal 19-åringen kjøre karrierens annet VM-løp i den største klassen når rally-VM fortsetter på Sardinia.
Det er Andreas Mikkelsen som leder VM i WRC2-klassen. Han fikk ikke kjørt i Portugal etter en positiv koronatest. Han er nå ni poeng foran Lappi og 23 poeng foran landsmannen Østberg.
Solberg er nummer 14 etter sine ti første VM-poeng i Portugal. (©NTB)