Populære sporter
All sport
Vis alt

Solberg før Rally Finland: – Kuleste veiene i verden

Oscar Korsnes

Publisert 04/08/2022 klokken 09:24 GMT+2

Torsdag braker Rally Finland løs. Der har Oliver Solberg sjansen til å forbedre resultatene fra sist.

Revansjesugen Solberg på plass i Finland: – Bedre forutsetninger nå

  • Følg Oliver Solberg i Rally Finland på discovery+
Det har vært en kronglete rallysesong for 21-åringen. Mest nylig står resultatet fra Rally Estland, hvor han endte på en 13. plass. Til tross for tidvis god kjøring, ble det ikke sukess for Solberg der.
Til helgen får han nye muligheter på kjente trakter når han kjører Rally Finland. Discovery-ekspert Roger Moen tror Solberg kan vise en ny side av seg selv i de gjenkjennelige omgivelsene.
– Veiene i Finland har karakteren som Oliver liker. Så dette blir et rally han trives med, sier han.
Fjorårets utgave av Rally Finland ble ingen braksuksess for norsk-svensken. Likevel legger han ikke skjul på at han har gledet seg stort til denne helgen.
– Det er noen av de kuleste og raskeste veiene i verden. Å få kjøre med WRC-bilen her for første gang blir veldig spesielt, sier Solberg til Discovery.
PS: Torsdag morgen gjennomførte Oliver Solberg og de andre førerne shakedown i de finske skoger.

Problematisk

Dessverre for unggutten har sesongen vært preget av mange tekniske problemer på bilen. Han hadde til dels gode bidrag i Rally Estland, men fikk nok en gang mye spolert av ting utenfor egen kontroll. Det føyde seg bare inn i rekken av problemer Hyundai-bilene har hatt så langt. Det håper Moen de snart får orden på.
– Det viktigste i Finland er å komme seg gjennom uten tekniske feil. Hyundai har hatt altfor mange av dem denne sesongen, forklarer han.
2001-modellen håper han kan kjøre både fortere og med mer "confidence" i helgens Rally. Han ser positivt på utviklingen han har hatt siden løpet i Estland, selv om det til tider har vært trøblete kår.
– Vi vet vi manglet mye fart i Estland, så vi har prøvd masse morsomme ting, og vi fant noe i positiv retning. Vi hadde en ganske bra test, så får vi se i løpet, forteller han.

Bedre forutsetninger

Årets sesong kan by på mye viktig erfaring og utvikling, som kan innebære langvarig forbedring av prestasjoner. Likevel er eksperten åpen for at det finnes gode muligheter for å se bedring av resultatene allerede nå.
– Hvis alt klaffer kan Oliver klare topp fem, slår Moen fast.
Han er positiv til ungguttens fremgang og sjanser til en god plassering, men er forsiktig med å putte press på talentet. Mye uforutsett kan oppstå, noe Rally Estland er et tydelig bevis på.
– Gitt forutsetningene og sesongen han har hatt er det ikke lov å forvente en topp fem plassering, men det er jo selvfølgelig lov å håpe, legger han til.
Solberg selv ønsker seg en bedre opplevelse enn han fikk i Finland i fjor. Da måtte han bryte etter et marerittkræsj under den sjuende fartsprøven.
– Vi har bedre forutsetninger enn i fjor, fordi vi har en mye bedre bil. Kanskje jeg føler litt mer "confidence", vi får se, slår han fast.

Gunstig startposisjon

Når Rally Finland braker i gang vil ikke Oliver Solberg være en av de første ut. Det ser Moen på som en fordel.
– Han har en gunstig startposisjon. I starten er det rullegrus og dårlig feste. På grunn av forholde har han bedre forutsetninger enn de som starter først, forteller eksperten.
Også Solberg er klar på at startposisjone kan være til hans favør.
– Bare det ikke blir regn så er det fint, ler han og avslutter:
– Det hjelper helt klart å være litt lenger bak på sånne veier, så der har jeg nok en fordel. Det trenger vi.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame