Søndag kveld kom gladmeldingen om at både Sofus Heggemsnes og Julie Erichsen har fått OL-plass etter innsatsen i årets VM.
– Nei? Wow. Nå er jeg bare veldig, veldig glad, sa Erichsen til Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NGTF).
Dermed går det mot et historisk OL i Tokyo neste år. Aldri før har Norge stilt med begge kjønn i apparatturn i OL, og om den norske olympiske komité skulle ta ut begge utøverne, vil det altså være tilfellet.
Tokyo 2020
Stjernen avslører dødsfall i familien under OL
04/08/2021 KLOKKEN 04:03
– Det har vært kjempegøy å se på, og at vi nå har fått to OL-plasser er vi veldig stolte over, og kan ikke annet enn å gratulere utøverne og teamene rundt dem. Ikke minst er det hyggelig å få skryt også fra andre nasjoner som registrer at norsk turn har tatt minst et steg opp. Dette lover svært godt for fremtiden da vi ser at etterveksten er god, og mange lar seg inspirere av våre beste utøvere. Det at vi nå har kvalifisert to utøvere til OL, viser med all tydelighet at det gjøres mye riktig i norsk turn, sier presidenten i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen.
Ifølge forbundets strategi var målet å ha både en mannlig og kvinnelig turner med i OL i 2024, men nå har de altså klart det fire år før skjema.
– Norsk turn har med dette oppnådd de første målene i strategiplanen som ble vedtatt i 2016, og det er all grunn til å være fornøyd med det. Turnsporten brer om seg som aldri før, og med nye haller flere steder i landet ser vi en stadig vekst i medlemsmassen, og ikke minst en merkbar økning i nivået på de som deltar. Det gror godt i norsk konkurranseturn, og med en årlig vekst på nær 5000 medlemmer, så er det ingen tvil om at stadig flere vil oppdage den enorme gleden som ligger i å mestre kroppen på en slik måte som turnere gjør, sier Pedersen.
Tokyo 2020
Simone Biles gjorde comeback – tok sin sjuende OL-medalje
03/08/2021 KLOKKEN 10:34
Tokyo 2020
Artistic Gymnastic: Liu Yang wins gold medal in Men's ring - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
02/08/2021 KLOKKEN 09:06