24-åringen fra Fiskum har sammen med teamet rundt han, gjort alt for å tilrettelegge for en perfekt gjennomførelse av terrengrittet som går av stabelen førstkommende mandag i den glohete og fuktige Tokyo-luften.
– Det kjennes bra ut og alt ligger til rette for et bra løp. Vi har fått et par gode økter i varmen her nå, og ting er på stell og sånn det bør være. Varmen har vi vært godt forbedret på, men jeg er selvsagt spent på hvordan det skal slå ut under selve løpet. Derimot har vi gjort det vi kan av forberedelser for å tilpasse kroppen og forbedre ulike kjøretiltak, sier Erik Hægstad til Discovery over datalink fra OL-byen.
Tokyo 2020
Terrengsykling - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
27/07/2021 KLOKKEN 08:22
En av tiltakene har blant annet vært å trene i varmerommene til Olympiatoppen, som har forberedt OL-utøverene på de ekstreme temperaturene i den japanske hovedstaden.
– Vi har kjørt mange varmeøkter, egentlig helt siden i våres. På siste økta før avreise så avslutta jeg med godt over 40 i feber og det kjentes fortsatt bra ut - så jeg tror at varmen skal kunne håndteres, forteller Hægstad lattermildt.
Derimot har ikke alt gått helt som planlagt for Norges eneste medaljehåp i terrengsykling i dagene før hans desidert største ritt i karrieren.
– Planen var å snu døgnrytmen god tid i forkant, men det har blitt en liten utfordring, sier Hægstad som allerede har oppholdt seg en stund i OL-byen, som ligger syv timer foran norsk tid.
– Det er tøft å være B-menneske, og så plutselig skal stå opp tidlig og legge seg tidlig. Men jeg fikk i alle fall snudd den to timer, så det får være godkjent til meg å være.
– Jeg er litt trøtt på morgenene enda, og skulle skulle nok helst likt å ha snudd døgnrytmen andre veien. Men jeg sover godt ellers, så tror det skal gå fint, fortsetter Hægstad.
Mandag 26. juli går startskuddet i en løype som etter alt å tro skal passe som hånd i hanske for nordmannen.
– Det er en teknisk tøff løype og er nok mer krevende enn det man skal ha det til. Men jeg tror den skal passe meg ganske bra. Løypa har mange bratte kneiker og du må ha en del punch, og det liker jeg godt, forklarer Hægstad, som før helga omsider skulle få se løypa med egne øyne.
Landslagssjef Eddy Knudsen deler også Hægstads formeninger om OL-løypa, som de i forkant kun har måttet analysert på avstand.
– På papiret er det en løype som skal passe Erik veldig bra. Det er fem ganske knappe stigninger, så man må «slå en del av og på». Nå gjenstår det å få se med egne øyne om den passer, sier Knudsen.

Blir satt ut når han får vite om familien i studio: – Oi, er det sant?

Tokyo 2020
– Det var beinhardt og vondt
26/07/2021 KLOKKEN 09:38
Tokyo 2020
Terrengsykling - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
26/07/2021 KLOKKEN 08:54