Populære sporter
All sport
Vis alt

Tsjekkisk sensasjon sikret historisk Grand Slam-tittel: – For et eventyr

Kristian Hennie

Oppdatert 15/07/2023 klokken 17:10 GMT+2

Det var aldri noen tvil i finalen på kvinnesiden i Wimbledon lørdag. Tsjekkiske Marketa Vindrousova overrasket alle og nedsablet verdenssekser Ons Jabeur.

Her sikrer hun historisk tittel: – For en solskinnshistorie

Marketa Vondrousova – Ons Jabeur 2-0 (6-4, 6-4)
Lørdag ettermiddag var det duket for finalen i Wimbledon på kvinnesiden. Værforholdene under Wimbledon-turneringen har vært svært varierende, og lørdagens finale måtte i likhet med andre kamper tidligere i turneringen spilles under tak.
Den gjeve tittelen skulle stå mellom verdenssekser Ons Jabeur og tsjekkiske Marketa Vondrousova (42. i verden).
Tunisiske Jabeur var i finalen av fjorårets utgave av Wimbledon – da ble det tap for Elena Rybakina. Og tunisieren skulle få det tøft i år også.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Djokovic kan ikke tro hva han straffes for: – Modig gjort av dommeren

I det første settet viste Vondrousova at hun ikke må undervurderes, og den tsjekkiske 24-åringen tok første sett 6-4 etter å ha brutt Jabeur tre ganger.
– Dette er en overraskende vending. Vondrousova tar styring her nå, utbrøt Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.
Fra start i andre sett så Jabeur noe «shaky» ut, samtidig som at Vondrousova spilte svært godt. Tsjekkieren brøt Jabeur til 1-0 fra start i andre sett, før sistnevnte brøt tilbake igjen.
For Jabeur så noe preget ut av anledningen innledningsvis i kampen, men løftet seg i andre sett. Først vant hun på egen serve til 2-1, før hun brøt og økte til 3-1.
– Hun er en helt annerledes tennisspiller nå. Hun var en skygge av seg selv, men nå er hun i ferd med å ta tak i det her, het det fra Lindås Olsen.
Deretter skrudde Vondrousova på igjen. 24-åringen brøt både tilbake og vant på egen serve og plutselig sto det 3-3. Den tsjekkiske spilleren fortsatte å imponere og dro til slutt i land seieren med settsifrene 6-4 i andre sett.
– For et eventyr for Vondrousova og gjengen hennes. Hvilken overraskelse, utbrøt Lindås-Olsen da tittelen var sikret.
Vondrousova ble dermed tidenes første useedede spiller på kvinnesiden til å vinne den prestisjetunge Grand Slam-turneringen. Det er også hennes første Grand Slam-tittel i karrieren.
– Jeg vet ikke helt hva som skjer akkurat nå. Det er en utrolig følelse. Det er fantastisk å kunne stå her og holde det. Tennis er galskap, sier Vondrousova til arrangøren etter at hun sikret seieren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame