Populære sporter
All sport
Vis alt

Alacraz knuste barndomskompis Rune: – Ingen venner på banen

Joakim Opphus

Oppdatert 12/07/2023 klokken 20:04 GMT+2

Holger Rune hadde ikke mye å stille opp med mot verdensener Carlos Alcaraz i kvartfinalen i Wimbledon.

Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

Carlos Alcaraz - Holger Rune (7-6, 6-4, 6-4)
Sist gang de to møttes var i kvartfinalen i Paris Masters i oktober i fjor. Da vant dansken etter at spanjolen måtte trekke seg med skade.
På Centre Courten i Wimbledon derimot var en skadefri Alcaraz for mye for Rune og hanskes med. Alcaraz sikret semifinale-billetten i strake sett.
– Det er fantastisk for meg. Dette er noe jeg har drømt helt siden jeg startet å spille tennis. Det er en drøm, sier Alcaraz i seiersintervjuet.
– Jeg spiller på et høyt nivå nå. For å være ærlig så hadde jeg ikke forventet å spille så bra som jeg har gjort på dette underlaget (gress). Det er sykt, fortsetter han og innrømmer han var veldig nervøs før dagens kamp.

– Ingen venner

At det var Holger Rune som sto på motsatt banehalvdel gjorde nervene bare enda større.
– Jeg var veldig nervøs å spille en kvartfinale på Centre Court, men jeg var nok enda mer nervøs for å møte Rune. Men som jeg har sagt før «det finnes ingen venner på banen».
Aldri før har to spillere under 21 år møttes i en kvartfinale i Wimbledon før verdenssekser Holger Rune møtte verdensener Carlos Alcaraz onsdag. De to supertalentene kjenner hverandre godt og har møttes flere ganger fra juniortiden.
De har også spilt double sammen som juniorer. På seniornivå har det begge vunnet én kamp mot hverandre.

Sliten Rune

Det første settet var riktignok jevnt og måtte avgjøres i et tiebreak. Der trakk spanjolen det lengste strået med sifrene 7-3.
I det andre settet klarte verdenseneren å bryte sin danske motstander og vant 6-3. I det tredje settet virket dansken til tider utslitt.
På stillingen 3-2 til Alcaraz klarte spanjolen å bryte Rune igjen.
– Det ser rett og slett ikke ut som Holger Rune orker mer, sa Discoverys kommentator Svein-Espen Lindås Olsen etter servebruddet.
– Det ser ut som Holger er ferdig rent fysisk.
Alcaraz trengte hele fem matchballer, men klarte til slutt å sikre avansementet til sin første semifinale i Wimbledon.
Motstander i semifinalen er russiske Daniil Medvedev. I den andre semifinalen møter Jannik Sinner Novak Djokovic. Serberen har vunnet turneringen de fire siste gangene den har blitt arrangert (avlyst i 2020 pga. korona).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame