Spanske Garbiñe Muguruza (23) tok sin første Wimbledon-tittel da hun beseiret tennisveteranen Venus Williams (37) med settsifrene 7-5, 6-0.
Muguruza spilte sin tredje Grand Slam-finale. Hun har tidligere vunnet en (Roland-Garros i fjor) og tapt en.
  • Se søndagens herrefinale mellom Roger Federer og Marian Cilic kl. 14.30 på Eurosport Player og TVNorge!
Roland-Garros
Kostyuk - Muguruza - Roland-Garros
31/05/2021 PÅ 19:36

Triumf under tak

Lørdagens finale på centrecourten gikk under tak ettersom arrangørene fryktet regn.
(saken fortsetter under bildet)
Spillerne holdt sine server relativt greit innledningsvis. Williams hadde mulighet til å bryte i det sjette gamet, men Muguruza avverget den muligheten. I det neste var det omvendt og Williams avverget et brudd. Spillerne servet ikke så godt lenger, og med det kom også mulighetene til servebrudd.
Den amerikanske veteranen fikk to muligheten til å ta hjem det viktige førstesettet i Muguruzas serve, men hun klarte ikke utnyttet den gavepakken. Muguruza var den første til å bryte da hun gikk opp i 6-5, og dermed kunne 23-åringen serve hjem settet.
(saken fortsetter under videovinduet)

Slik sikret Muguruza seg Wimbledon-triumfen

Hun åpnet også det neste settet ved å bryte direkte til 1-0. Hun holdt sin egen serve og brøt nok en gang til 3-0. Det virket som om Williams hadde gitt opp det hele selv om hun kjempet tøft før Muguruza gikk opp til 4-0. Med ytterligere et servebrudd kunne hun serve hjem kampen til 6-0 i det andre settet.
– Jeg hadde min tøffeste kamp. Det ble en utrolig finale. Jeg var naturligvis nervøs. men det var inne i meg selv om jeg ikke viste det i finalen. Vi hadde begge muligheten, men jeg klarte å utnytte den, sa Muguruza i seiersintervjuet.

Veteranens nederlag

37 år gamle Williams var den eldste spilleren i en Wimbledon-finale siden Martina Navrarilla i 1994. Hun kunne også blitt den eldste vinneren av Wimbledon og den eldste siden i Open-æraen startet i 1968, men den 14 år yngre Muguruza ville det annerledes.
– Jeg vil gratulerer Garbiñe med seieren. Jeg vet at du har jobbet så hardt for dette. Du var bare veldig god denne gangen, sa Williams.
Venus Williams har vunnet sju Grand Slam-titler, fem av dem i Wimbleodon. Siste seier kom i 2008 da hun slo søsteren Serena. Hennes siste Wimbledon-finale var året etter, men da ble det tap for lillesøsteren.
(©NTB/Eurosport.no)
Roland Garros
Hjemmehåpet sendte tittelforsvareren på hodet ut
04/06/2017 PÅ 16:41
BNP Paribas Open
Nektet storesøster Williams semifinale: – Kjempet som det var min siste kamp
17/03/2017 PÅ 08:56