Federer har hatt en eventyrlig 2017-sesong så langt, og mange holder ham som favoritt til å vinne den prestisjetunge Wimbledon-turneringen. Francke er full av lovord om veteranen, som er klar for kvartfinale mot Milos Raonic.
– Federer har sett best ut så langt. Han er min favoritt til å vinne Wimbledon. Han har imponert veldig etter skadeavbrekket forrige sesong, og jeg tror han fikk veldig mye selvtillit av å slå Rafael Nadal i Australian Open-finalen, sier Francke til NTB.
Roland-Garros
Federer - Koepfer - Roland-Garros
05/06/2021 PÅ 23:55
– Federer er i tillegg klar for sin 50. Grand Slam-kvartfinale nå. Det synes jeg nesten er en større prestasjon enn å ha vunnet 18 Grand Slam-finaler. 50 kvartfinaler sier noe om stabiliteten hans over så mange år, legger den erfarne Eurosport-kommentatoren til.

– Unikt

Federer blir 36 år i august, men Francke tror sveitseren og resten av «de fire store» kan holde det gående i flere år til. Federer, Novak Djokovic (30), Andy Murray (30) og Rafael Nadal (31) har dominert sporten i en årrekke.
– Det som er så imponerende med de gutta, er at de er så sultne og proffe. Det er ganske unikt. De har gitt alt for å bli best, de har så stor vinnervilje. Det er litt rart at de har klart å dominere i så mange år.
– Hvor lenge kan de holde koken på toppnivå?
– Federer er den som er klart best teknisk, og han har en lettere spillestil. Han kan kanskje dra det helt til 40, hvis han får lov av kona, svarer Francke humrende.
– De andre kan kanskje spille til de blir 35. Skader vil også spille inn her, poengterer kommentatoren.
Han påpeker at flere av dagens unge toppspillere har potensial til å én dag bli best.
Se Wimbledon på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.

Kandidater

– Jeg vil spesielt nevne østerrikske Dominic Thiem (23) og tyske Alexander Zverev (20). Og kanskje vår egen Casper Ruud (18) én dag kan klare det, hvem vet? Flere banker på døren, sier Francke.
Federer er Franckes Wimbledon-favoritt på herresiden i år. I tillegg nevner han Murray og Djokovic som vinnerkandidater, i tillegg til kroaten Marin Cilic som en "dark horse". På kvinnesiden er han mer usikker.
– Der er det mer åpent enn noen gang. Likevel er det et par spillere som har vunnet Grand Slam-titler tidligere. Det kan bli avgjørende, sier Francke. Han nevner spanske Garbiñe Muguruza, rumenske Simona Halep og amerikanske Venus Williams som sterke navn. Williams (37) er den eldste til å nå kvartfinalen siden Martina Navratilova gjorde det i 1994.
– Venus Williams kan vinne. Hun har en rå serve, og nå er hun ferdig med saken sin, sier Francke, og viser til at Williams var innblandet i en dødsulykke da hun kjørte på grønt lys, men ikke kom seg av krysset tidsnok på grunn av kø og dermed kolliderte med en annen bil i Florida i juni.
(©NTB)
Australian Open
Federer møter Djokovic i semifinalen
28/01/2020 PÅ 08:31
Wimbledon
Federer til semifinale med sin 100. Wimbledon-seier
10/07/2019 PÅ 18:06