Populære sporter
All sport
Vis alt

Russisk stjerne langer ut mot Wimbledon-nekt: – Ulogisk og diskriminerende

Eurosport
AvEurosport

Publisert 22/04/2022 klokken 07:51 GMT+2

Andrej Rublev er utestengt fra årets Wimbledon-turnering i tennis fordi han er russer. Han stempler arrangørens avgjørelse som meningsløs.

Andrey Rublev

Foto: Getty Images

  • Se Casper Ruud i dag i Barcelona Open fra klokken 12.00 på discovery+
Tirsdag ble det klart at tennissportens kanskje mest prestisjetunge konkurranse går uten russisk og hviterussisk deltakelse. All England Club pekte på krigføringen i Ukraina i sin begrunnelse.
Siden har tennisorganisasjonene ATP og WTA skarpt kritisert avgjørelsen. Verdensener Novak Djokovic omtalte den som «galskap», og torsdag satte også en av de rammede ord på situasjonen.
– Helt ærlig, det er ingen mening eller logikk over grunnene de oppgir. Det som skjer nå, er helt og holdent diskriminering, sa Andrej Rublev ifølge CNN etter å ha tatt seg til åttedelsfinale i Serbia Open i Beograd.
Verdensåtteren mener det ville vært mer naturlig av Wimbledon-arrangøren å se på andre løsninger.
– Hvis vi hadde måttet skrive under et dokument, og på toppen av det gi bort prispenger til humanitær hjelp til familier og barn som lider, ville det i det minst vært noe betydningsfullt. Det ville vist at britiske myndigheter står for fred og virkelig vil hjelpe.
Rublev understreker at han er apolitisk.
– Vi vil konkurrere og ikke snakke om politikk. Jeg er russer og har bodd i Russland i hele mitt liv, og jeg vil bare vise at vi er gode mennesker.
Wimbledon-turneringen starter 27. juni og strekker seg over to uker.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame