• Se Casper Ruud i dag i Barcelona Open fra klokken 12.00 på discovery+
Tirsdag ble det klart at tennissportens kanskje mest prestisjetunge konkurranse går uten russisk og hviterussisk deltakelse. All England Club pekte på krigføringen i Ukraina i sin begrunnelse.
Siden har tennisorganisasjonene ATP og WTA skarpt kritisert avgjørelsen. Verdensener Novak Djokovic omtalte den som «galskap», og torsdag satte også en av de rammede ord på situasjonen.
Wimbledon
Står over Wimbledon med akillesskade
18/06/2022 PÅ 14:32
– Helt ærlig, det er ingen mening eller logikk over grunnene de oppgir. Det som skjer nå, er helt og holdent diskriminering, sa Andrej Rublev ifølge CNN etter å ha tatt seg til åttedelsfinale i Serbia Open i Beograd.
Verdensåtteren mener det ville vært mer naturlig av Wimbledon-arrangøren å se på andre løsninger.
– Hvis vi hadde måttet skrive under et dokument, og på toppen av det gi bort prispenger til humanitær hjelp til familier og barn som lider, ville det i det minst vært noe betydningsfullt. Det ville vist at britiske myndigheter står for fred og virkelig vil hjelpe.
Rublev understreker at han er apolitisk.
– Vi vil konkurrere og ikke snakke om politikk. Jeg er russer og har bodd i Russland i hele mitt liv, og jeg vil bare vise at vi er gode mennesker.
Wimbledon-turneringen starter 27. juni og strekker seg over to uker.
(©NTB)
Wimbledon
Ruud tatt på senga av Discoverys spørsmål: – Det visste jeg faktisk ikke
15/06/2022 PÅ 16:08
Wimbledon
Williams varsler comeback i Wimbledon
14/06/2022 PÅ 12:22