Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette gjør Ruud til en «komplett spiller»

Joakim Miøen

Oppdatert 20/08/2021 klokken 14:41 GMT+2

Casper Ruud når stadig nye høyder. Nå har han spilt seg til sin andre ATP 1000-kvartfinale på rad – og det på hardcourt.

Casper Ruud har levert noen gode uker på hardcourten i USA

Foto: Getty Images

  • Se Casper Ruuds kvartfinale på Eurosport Norge og discovery+ lørdag 02.30!
«Grusspilleren» Casper Ruud er nemlig i ferd med å bli en komplett tennisspiller.
– Han er i ferd med å bli ganske komplett, ja. Jeg vil si det. Han er en veldig bra fysisk spiller, han beveger seg godt, har god balanse og du må spille veldig bra for å slå han, sier Øivind Sørvald, Discoverys tennisekspert.
Han er mektig imponert over det Ruud holder på med for tiden. Ruud står med fire turneringsseiere i 2021, men hadde aldri tatt seg til kvartfinale i en ATP Masters 1000-turnering før Toronto forrige uke. Nå har han nådd to på rad, etter storspill i Cincinnati.
– Vi vet jo hva han kan, men han har utviklet seg hele tiden og nå vist at han også leverer på hardcourt. Han imponerer i måten han beveger seg på og han ender ikke opp bak grunnlinjen. Han tør å være en hardcourtspiller. Han har noe som gjør at han elsker å konkurrere på det nivået, sier Sørvald.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen)
picture

Ny milepæl for Ruud: – Morsomt og hyggelig

To ATP 1000-kvartfinaler

I Toronto ble det exit mot den greske stjernen Stefanos Tsitsipas. Og motstanderen i Cincinnati er minst like vrien. Der venter nemlig tyske Alexander Zverev, fersk olympisk mester, etter at Ruud tok en imponerende seier mot Diego Schwartzman.
– Han har slått Schwartzman før også, men han har tapt på hardcourt. Denne gangen ser vi at han har tatt ett steg til. Han server bra, har bra press fra bunnlinjen og gjør få feil. Han ser veldig sterk ut. Nå er det ikke enkelt å møte Casper Ruud. Det er nok alle klare over. Man må serve ekstremt bra og være ganske feilfri om man skal slå han. Jeg tror nok Zverev er ekstremt skjerpet nå. Det blir en utrolig spennende kamp, sier tenniseksperten.
– Zverev har en større serve enn Schwartzman, men han kan slå en del feil hvis han ikke spiller på topp. Han var dog veldig god i OL, så han er litt på vei opp han også. Jeg tror nok han vil prøve seg på noe av det samme som Tsitsipas gjorde mot Ruud i Toronto. Da servet han tungt og spilte fort. Zverev må spille på et veldig høyt nivå om han skal ta kampen mot Ruud slik Tsitsipas gjorde, sier Sørvald.
Og skulle Ruud fortsette storspillet utover høsten er det ikke lenge til vi får se han blant verdens 10 beste tennisspillere. Ruud er for tiden ranket som nummer elleve.
– Det tror jeg er rett rundt hjørnet, sier Sørvald.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame