Populære sporter
All sport
Vis alt

Beskriver thrilleren som «galskap»: – Det hardeste jeg har vært med på i karrieren

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 21/08/2023 klokken 08:34 GMT+2

Novak Djokovic trengte fem matchballer før han slo Carlos Alcaraz i ATP-finalen i Cincinnati.

Her avgjør Djokovic den vanvittige finalen – snudde mot Alcaraz

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz 2-1 (5-7, 7-6, 7-6)
– Dette er galskap. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette var det hardeste jeg har vært med på i hele min karriere, sa Djokovic etter at den insense finalen var over.
Djokovic snudde kampen mot Alcaraz etter at den unge spanjolen sikret kampens første sett, og det etter to intense tie breaks.
Da seieren var et faktum utspilte det seg ville jubelscener, for etter at Djokovic hadde takket Alcaraz for kampen, rev han av seg t-skjorten i ren eufori. Alcaraz på sin side satt gråtende på benken.
Det skiller 16 år mellom de to toppspillerne, der 20 år gamle Alcaraz per dags dato er rangert som nummer én i verden. Seks titler er fasit for Alcaraz bare i år, mens trofeet i Cincinnati var det fjerde Djokovic løftet dette kalenderåret.

Hyller Alcaraz

Novak Djokovic og Carlos Alcaraz har møtt hvarandre tre gangar tidligere. Sist gang var tidligere i sommer, da de møtte hvarandre i Wimbledon-finalen. Da sikret spanjolen tittelen på gresset. Gangen før var det Djokovic som gikk seierende av banen.
I Western & Southern Open var det Novak Djokovic som kunne løfte trofeet til slutt.
– Vi har alle mistet munn og mæle for det du har fått til på tennisbanen så langt i år, så all respekt til deg og teamet ditt. Du har hatt en fantastisk karriere så langt. Mange toppspillere klarer ikke å oppnå det du nå har klart på to-tre år, så det er rett og slett helt utrolig, sier serberen etter kampen.
– Og herlighet, du gir jo aldri opp heller, ler Djokovic, før resten av arenaen - inkludert Alcaraz - bryter ut i latter.

US Open neste

Casper Ruud røk ut av turneringen allerede i åpningskampen, da han møtte sin overmann i australske Max Purcell.
Purcell overrasket stort i turneringa, og tok seg helt til kvartfinale. Der ble finalemannen Alcaraz for sterk for mannen som er rangert som nummer 70 i verden.
Neste gang Ruud skal i aksjon er i US Open som startar 28. august. Det er den siste Grand Slam-turneringen for året.
US Open kan du følge på og på .
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame