Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette har Team Ruud gjort annerledes inn mot US Open

Oppdatert 11/09/2022 klokken 21:24 GMT+2

Casper Ruuds fysiske trener forklarer hvordan de har jobbet inn mot årets siste Grand Slam-turnering.

Team Ruud

Foto: NTB

  • Søndag klokken 21:00: Følg US Open-finalen mellom Casper Ruud og Carlos Alcaraz på TV Norge, Eurosport.no og discovery+.
Casper Ruud har hatt en fantastisk reise i årets US Open. I semifinalen var nordmannen suveren da han slo italienske Karen Khatsjanov i strake sett. Nå venter spanske Carlos Alcaraz i semifinalen.
En god oppladning til turneringen kan være blant årsakene til at 23-åringen fra Snarøya nå kun er to kamper fra å ta sin aller første Grand Slam.
– Forberedelsene inn mot US Open har vært litt annerledes i forhold til forberedelsene før French Open. Da valgte vi å spille turnering siste uka, og vi la inn litt mer risiko på treningsmengde da. Vi satt opp ekstra økter etter kampene i Geneve blant annet, for å få det treningsvolumet for å tåle kampene i French Open, sier Ruuds fysiske trener Marcel da Cruz til Discovery.
Ruud røk tidlig ut av Masters 1000-turneringen Cincinnati i slutten av august. Det ga nordmannen ekstra god tid til å terpe inn mot årets siste Grand Slam.
– I forkant av US Open har vi sett på hvordan han ligger an utholdenhetsmessig og muskulært. Nå har det sett veldig bra ut, men dette er ting vi har jobbet med. Bevegelseseffekten på banen skal være best mulig, og det skal koste minst mulig energi. Så handler det alltid om å spisse dette inn mot turneringen, fortsetter da Cruz.

Knekt koden

Og det kan virke som om Marcel da Cruz og Casper Ruud har truffet perfekt på oppkjøringen. Nordmannen har vist seg fra sin beste side så langt, og han har ikke slitt med fysikken i noen av de fem foregående kampene han har spilt i New York.
Koden virker også å være knekt på hardcourt. Der Ruud tidligere har blitt sett på som en grusspesialist, er han nå helt i verdenstoppen på det raske underlaget som fører an på banene i USA.
– Det går fortere på hardcourt, og man trenger ikke å generere like mye kraft selv. Det er ikke like tungt å bevege seg på grus og rallyene er gjerne mye lengre der. Vi har jobbet mye med bevegelsesmønsteret på hardcourt og med syretoleransen, altså det å jobbe hardt over tid. Det er like viktig å være i god form som det å ha krefter igjen godt inne i kampene, påpeker treneren.
For å optimalisere det fysiske hos Casper Ruud, har da Cruz brukt sin bakgrunn fra arbeidet med friidrettssprintere, langrennsløpere og fotballspillere.
– Jeg ser at de egenskapene og styrkene man har der også gjelder i tennis. Man må vite hva treningen gjør med deg fysiologisk, men først og fremst er han en tennisspiller, så han må spille mye tennis.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Her klikker det fullstendig for Kyrgios

Slik jobber de

Overfor Discovery avslører den fysiske treneren hvordan han og Ruud jobber sammen under US Open.
– Jeg måler hjerterytme og tar EKG på Casper hver eneste dag. Så hører jeg også med han om hans subjektive mening om hvordan kroppen hans er, i tillegg til at jeg har samtaler med Christian og Alexander (Brun, fysioterapeut). Utfra dette bygger jeg opp øktene hver dag.
– Nå som vi har to dager mellom kampene, noe som hører til sjeldenhetene, bruker vi torsdagen til mer skadeforebyggende og roligere treninger, fortsetter da Cruz.
Sett denne?
picture

Spinnvilt Alcaraz-slag får publikum til å måpe

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame