Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik skal Ruud ta det siste steget: – Fikk grundig juling

Joakim Miøen

Publisert 06/09/2021 klokken 13:04 GMT+2

Tross en tidlig exit i US Open har Casper Ruud hatt en drømmesesong, ifølge han selv. Han er topp ti på liverankingen og ligger an til å nå ATP-sluttspillet. Men hva skal til for å ta steget opp blant de aller største?

Casper Ruud og Novak Djokovic

Foto: Getty Images

Casper Ruud er hjemme på norsk jord etter en lang periode i USA. US Open ble kortere enn forventet, men før det leverte Ruud to strålende turneringer på hardourt. De to spillerne som slo Ruud heter Stefano Tsitsipas (1-6, 4-6) og Alexander Zverev (1-6, 3-6), og er ranket som nummer tre og fem i verden.
– Jeg fikk ganske grundig juling i to kamper mot Tsitsipas og Zverev. Men det var gode dager for dem. Jeg tror ikke de spiller på det nivået hver gang. Men når de spiller bra og jeg ikke helt får det til kan det bli stygt. Men det er på en måte bra å vite hvor nivået ligger, sier Casper Ruud til Discovery.
– Tsitsipas er like gammel som meg og Zverev bare ett år eldre, så de har kommet et godt stykke lengre enn meg. Det er noe jeg må jobbe med for å ta dem igjen og for å komme på det nivået, fortsetter Ruud, som har hatt noen fridager etter US Open.

Vil spille hurtigere

Solide spillere som Diego Schwartzman og Reilly Opelka ble slått i Cincinnati. Men hva skal til for at Ruud kan ta en skalp mot topp 10-gutta og kjempe om enda jevere trofeer?
– Spesielt Tsitsipas spilte ekstremt hurtig og tok ballen veldig tidlig. Det er noe jeg har prøver å forbedre, spesielt på hardcourt. Zverev servet og returnerte helt vilt, så det er flere ting jeg kan jobbe med. Det er ikke sånn at jeg skal endre spillestilen min fordi Tsitsipas spilte hurtig og slo meg lett, men det er absolutt flere ting jeg kan forbedre, sier Ruud.
Far og trener Christian Ruud svarte før US Open også på hva sønnen måtte bli bedre på for å hamle opp med de største.
– Han må bli bedre på flere ting. Det handler nok litt om å være komfortabel der oppe og om å møte de beste hver uke. Casper vet at han har det inne, og han har økt toppnivået og bunnivået sitt. Men øker han bunnivået enda mer så har han mer å fighte med, sa Christian Ruud.
– Det er ikke bare bare å spille mot Zverev og Tsitsipas, men skal han slå dem må han forsvare seg og få sendt serven tilbake oftere. Returspillet er nok hovedfokus. Men ellers handler det om å ta de små stegene hele veien, som han har vært veldig flink til de siste årene, fortsetter Ruud.

Trenger erfaring

Discovery-ekspert Ola Bentsen er enig med Christian Ruud, og peker på et par ting som må til for at Casper skal kunne ta nok et steg.
– Det er Zverev og Tsitsipas som må til for å slå Casper. Det sier sitt, sa Bentsen etter turneringene i Toronto og Cincinnati, og fortsatte:
– Det ene som må til er at han får enda litt mer erfaring i sene runder i store turneringer. De gutta som har vunnet Masters 1000-tuerninger har mer erfaring fra slutten av tureringene når det drar seg til, sier Bentsen.
– Så synes jeg Zverev og Tsitsipas har et litt høyere toppnivå på hardcourt. Men klart, er Casper på sitt beste og de ikke helt har dagen så kan han slå dem. Den andre naturlige tingen er at Casper fortsetter i samme spor og blir litt og litt bedre. Gjør han det kan han slå dem på sikt. Og på grus slår han de fleste om han selv er på topp, fortsetter Discoverys tennisekspert.
Sett denne?
picture

Casper Ruud: – Det har vært tre utrolige uker

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame