Daniil Medvedev er ikke som de fleste andre tennisspillere. 23-åringen fra Moskva kan tidvis være ufin på banen, fremstilles gjerne som skurken og ordlegger seg ikke nødvendigvis for å få publikum på sin side.
De faktorene gjør at Medvedev er en spiller man er nødt til å ha en mening om.
US Open
Ruud utspilt og utslått i US Open: – Serves tidvis av banen
27/08/2019 PÅ 20:52
I disse dager spilles US Open i New York, årets fjerde og siste Grand Slam-turnering, hvor russeren virkelig har fått sitt gjennombrudd med en semifinaleplass.
Tilskuerne på hovedarenaene Arthur Ashe Stadium og Louis Armstrong Stadium oppfører seg på ingen måte som det man kanskje vil betegne som et typisk høflig og nøytralt tennispublikum. Gjør man seg upopulær her, får man høre det.
Det har Medvedev fått kjenne på, men den russiske «skurken» er ikke helt uskyldig heller.
  • Se herrenes semifinaler, Medvedev-Dimitrov og Nadal-Berrettini, fredag kveld på Eurosport Player
(Saken fortsetter under):

Provoserte publikum

Underveis i 3. runde-oppgjøret mot spanske Feliciano López røsket han et håndkle ut av hendene på en ballgutt og kastet det vekk. Stuntet førte til pipekonserter uten at 23-åringen lot seg affisere. I stedet svarte han med å vise fingeren like etterpå og kastet også racketen sin i løpet av kampen.
23-åringen har slitt med skader og plager i turneringen, men lot seg på ingen måte knekke av motgangen. Faktisk ble han styrket av at publikum jublet hvis han gjorde en feil, noe han ettertrykkelig ga beskjed om etter å ha vunnet kampen.
– Når dere går til sengs i kveld, vil jeg at dere skal vite at det var på grunn av dere at jeg vant, sa Medvedev syrlig til publikum.
– Energien dere gir meg vil være nok for meg til å vinne de fem neste kampene. Jo mer dere gjør dette, desto mer vil jeg vinne for dere, sa han åpenbart for å skape en reaksjon hos tilskuerne.
Medvedev, som er nummer fem på verdensrankingen, tok deretter armene ut for å skape enda mer bråk og gjorde tegn til at han nøyt det.
(Saken fortsetter under):

Ikke stolt av det: – Prøver å være meg selv

I etterkant har han beklaget og sagt at han oppførte seg som en idiot, og at han gjorde ting han ikke var stolt av. Samtidig jobber han med en sportsspsykolog.
– Jeg jobber med å bli en bedre person på banen fordi jeg tror jeg er en god person utenfor banen, sier han.
Samtidig sier han at han merket at han spilt på de store arenaene denne uken.
Før tirsdagens kvartfinale ble han møtt med pipekonsert allerede på vei inn på arenaen. Motstanderen var den langt mer kjente og meritterte spilleren Stan Wawrinka.
Utrolig nok, med tanke på at Medvedev spilte med en lårskade, krampeutfordringer og bevegelsesproblemer, klarte russeren å vinne oppgjøret. Gradvis ble man sittende igjen med inntrykket av at New York-publikummets mishagsytringer forsvant og at tilskuerne begynte å anerkjenne den talentfulle Moskva-gutten.
Da semifinalebilletten var i boks var det også en langt mer ydmyk Medvedev som forklarte sitt forhold til fansen og hvorfor han tidvis overreagerte.
– Jeg har to ord. Det første er «elektrisk». Fordi det er elektrisk. Det andre er «kontroversiell». Det jeg har gjort er ikke bra, men mange støtter meg og mange liker meg ikke. Det jeg kan si er at jeg prøver å være meg selv, sier han.

– Vi trenger annerledes typer

Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø mener at alt Medvedev gjør ikke nødvendigvis er korrekt, men at det er sunt med forskjellige personligheter i tennisen.
– Det er gøy at vi har spillere som spiller en annen tennis på touren, og virkelig er i stand til å vinne med et helt annet repertoar. Samtidig er det minst like viktig at vi har fullstendig atypiske personligheter ute på touren. Hadde sporten kun vært fylt med helter, hadde det vært vanskelig å heie på noen. Jeg tror vi trenger annerledes typer. Det skaper det fantastiske sirkuset, sier Eurosports tenniskommentator.
– Medvedev sier han prøver å være seg selv. Hva tenker du om det?
– Da jeg var liten lærte jeg at hvis jeg ikke oppførte meg, så var det greit å lære folkeskikk. Jeg vet ikke om det gjør meg mindre til meg selv. Jeg tror publikum elsker å ha en person de kan uttrykke følelser rundt og hvis han føler for den tilnærmingen får det være hans valg. Da får han heller ta konsekvensene ved at han ikke blir en publikumsfavoritt, mener Krogh Sundbø.
(Saken fortsetter under):

Møter Federers overmann

Sent fredag norsk tid møter Medvedev bulgarske Grigor Dimitrov. Motstanderen slo ut Roger Federer i kvartfinalen av US Open tidligere i uken.
I den andre semifinalen møtes italienske Matteo Berrettini og Rafael Nadal.
– Dimitrov har et uforløst potensial som er helt fantastisk. Hadde vi skrudd klokken to år tilbake i tid hadde man forventet at han var i semifinaler i Grand Slam. Medvedev er en glitrende tennisspiller som av og til legger fokus på litt andre ting. Jeg tror det kan bli en tenniskamp som huskes og er med å sette fokus på generasjonen som kommer under disse legendene som på et eller annet tidspunkt må bli for gamle, sier Krogh Sundbø.
Alle server og slag fra alle Grand Slam-turneringene vises på Eurosport Player.
Australian Open
Testet positivt etter tap i Australian Open
2 TIMER SIDEN
Australian Open
Garin - Martinez - Australian Open
4 TIMER SIDEN