Populære sporter
All sport
Vis alt

Casper Ruud innfridde favorittstempelet - klar for US Open

Rikke Skov

Oppdatert 24/08/2018 klokken 21:12 GMT+2

Den norske tennisspilleren har for første gang tatt seg til hovedtablået i den amerikanske tennisturneringen.

Casper Ruud

Foto: Eurosport

Casper Ruud fant frem superkrefter og kjempet seg til seier i oppgjøret mot Daniel Galan. Nordmannen måtte leve med favorittstempelet etter å ha slått colombianeren i kvalifiseringen til Rolland Garros tidligere i sommer, og han innfridde så absolutt.
Han stor for en svært imponerende opphenting i det første settet, men i det andre var det en sliten motstander som stod på andre siden av banen. Ruud vant to strake sett 7-5, 6-2.
Det betyr at han for første gang er klar for hovedtablået i US Open.
Se høydepunktene fra seieren (saken fortsetter etter videoen):

Mesterlig opphenting

Kampen startet ikke helt ideelt sett med norske øyne. Ruud og Galán vant et game hver, og deretter tok colombianeren de tre neste.
Da stillingen var 5-2 til den to år eldre mostanderen var det lett å se at Ruud var tydelig frustrert. Ruud slo i racketen sin, og da må noe magisk ha skjedd. På det tidspunktet så ut til at Galán skulle vinne settet, men Ruud gikk fra to settballer mot seg til breakball.
– Det er jo et fantastisk poeng! Det er jo neste som en ny Ruud dukket opp på de siste poengene der, sier Eirik Fure Eurosports tenniskommentator ekstatisk når Ruud vinner gamet.
Nordmannen hentet inn den dårlige startet, og det stod så 5-5. For å vinne det neste gamet måtte Ruud finne frem superkreftene, og holde ut en lang rekke breakballer. Det siste gamet ble sikret med et serveess, og 19-åringen fra Snarøya vant det første settet 7-5.

Sliten motstander

Etter å ha tapt det første settet hadde Galán behov for behandling i den høyre skulderen, men han virket ikke påvirket av dette da spillet ble satt i gang igjen.
Det andre settet startet nesten identisk som det første. Nordmannen og colombianeren fulgte hverandre tett og tok to game hver. Ruud finner vikingkreftene frem og tar de to neste gamene til 4-2.
Deretter så det ut til at smertene til motstanderen ble for store, og tanken var tom for krefter. Ruud vant det siste settet 6-2. Det betyr at han nå klar for å spille med de store gutta.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame