Novak Djokovic hadde annonsert at han ville komme med en stor beskjed til fansen onsdag ettermiddag. Via Facebook Live fortalte serberen at han vil ta en pause fra tennis ut året på grunn av en vond albue.
– Det vil minst bli noen måneder uten racket, sa den tidligere verdenseneren, og fortalte at han så frem til det.
US Open
Del Potro stoppet Federer
07/09/2017 PÅ 05:38
I fjor startet han året med å vinne Australian Open, før han senere vant French Open. Deretter har det meste pekt nedover for den tidligere verdenseneren.
(saken fortsetter under)

Casper Ruud-intervjuet som ble sendt ut til Europa

– Han har vært milevis unna

Eurosports tennisekspert Christer Francke er ikke overrasket over valget til Djokovic.
– Det er ikke helt uventet. Han må ta seg en pause før eller senere. Jeg har bare ventet på det. Han har spilt altfor mye tennis, sier Francke.
– Han har ikke vært i nærheten av den formen han viste på sitt beste. Han har vært milevis unna. En blek kopi av seg selv, sier Eurosports ekspert.
Djokovic virket optimistisk da han fortalte budskapet til flere tusen supportere som fulgte med direkte på Facebook, men innrømmet at det ikke var en beskjed han har gitt tidligere.
– Jeg har aldri opplevd det tidligere i mitt liv. Jeg er glad for at jeg har holdt kroppen frisk. Jeg har ikke hatt noen store skader som dette som har holdt meg lenger unna enn en måned eller to. Jeg prøver å se det fra en lysere side, sier han.
Serberen ga samtidig beskjed om at vil fortsette samarbeidet med trener Andre Agassi neste år, og at han ønsker å holde på i flere år til.

Kan være godt nytt for Ruud

Casper Ruud venter i spenning på om han får være en del av hovedturneringen når Eurosport-sendte US Open starter i august. Han er kun noen få plasser unna å komme direkte inn på hovedtablået basert på rankingen, men må i verste fall gjennom en kvalifiseringsrunde slik han måtte i French Open. Med tanke på prispenger og rankingpoeng, vil det være en enorm forskjell for Ruud.
– Alle som trekker seg er godt nytt for Casper. Jo flere, desto bedre, sier Francke.
– Det er en liten mulighet, men jeg tror ikke det går. Det er umulig å si. Det er noen spillere som er småskadet, men spiller Grand Slam for det. Det skal mye til, men det er et lite håp, sier han.
– Hvordan vurderer du mulighetene hans i en hovedturnering?
– Han kan absolutt vinne en kamp eller to. Han har ikke hatt mye flyt nå, og har tapt mot en del gode spillere. Det kan hende at selvtilliten ikke er helt på topp, men det kan snu fort, sier Francke.
US Open
Her avgjør Vandaweghe kampen
06/09/2017 PÅ 18:05
US Open
Sevastova ble for sterk for Sjarapova
03/09/2017 PÅ 21:52