Populære sporter
All sport
Vis alt

Ellevill snuoperasjon sikret historisk hjemmeseier: – En stjerne på tennishimmelen

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 10/09/2023 klokken 00:40 GMT+2

Amerikanske Coco Gauff (19) ble historisk på hjemmebane.

Her sikrer stjerneskuddet seieren på hjemmebane

Coco Gauff - Aryna Sabalenka 2-6, 6-3, 6-2
Det amerikanske hjemmehåpet ble den yngste US Open-vinneren siden Maria Shapalova vant turneringen i 2006.
19-åringen kunne juble for karrierens største triumf på hjemmebane på hardcourten i Arthur Arse da hun vant sin første Grand Slam-tittel etter en ellevill snuoperasjon mot verdenstoer Aryna Sabalenka.
– Hun har vært en stjerne på tennishimmelen lenge. Dette er en første av mange Grand Slam-titler, sier Discovery-kommentator Ola Bentzen.
– Det har vært et tidsspørsmål for hun skulle vinne en Grand Slam, men vinner i sin andre finale, fortsetter han.
Sett denne?
picture

Reagerer: – Jeg skjønner ikke vitsen med det

– Enveiskjøring

Kommende verdensener Sabalenka, som spilte seg frem til semifinale i US Open i både 2021 og 2022, hadde ingen problemer med å vinne første sett etter å ha åpnet kampen med å bryte Gauff.
Drøye ni måneder etter at Sabalenka åpnet sesongen med karrierens første Grand Slam-tittel, da hun vant Australian Open, spilte 25-åringen for karrierens andre Grand Glam-tittel.
Det amerikanske stjerneskuddet Gauff brøt tilbake til 2-2 før Sabalenka brøt hjemmehåpet på ganger på rad til 3-2 og 5-2 og servet hjem det første settet.
– Jeg håper Gauff kommer ut med mer energi i andre sett. For nå er det litt enveiskjøring her, sa Discovery-ekspert Dorthea Faa-Hviding før andre sett.
Begge spillerne åpnet andre sett med å holde serven før 19 år gamle Gauff, som var den yngste kvinnelige amerikaneren i en US Open-finale siden Serena Williams vant i 1999, brøt til 3-1 og ellevill jubel hos de fremmøtte i storstuen i New York.
Sabalenka hadde en breakball i det påfølgende gamet, men klarte aldri å bryte tilbake og finalen måtte avgjøres i tre sett.

Fullførte snuoperasjon

I tredje og avgjørende sett sjokkerte Gauff, som virkelig fikk sving på forehanden, Sabalenka og vant fire strake games.
Først brøt hun til 1-0, så holdt hun egen serve før hun brøt til 3-0 og holdt egen serve nok en gang til stillingen 4-0.
– Hun har seiren i sin hule hånd nå, Gauff. Sabalenka ligger nede for telling, utbrøt kommentator Bentzen på stillingen 3-0 i tredje sett.
Sabalenka skapte spenning da hun brøt til 4-2, men amerikanske Gauff brøt umiddelbart tilbake til 5-2 og servet hjem karrierens første Grand Slam-tittel etter over to timer tennis.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame