Populære sporter
All sport
Vis alt

Osaka vant etter trøblete start: Tok sin fjerde Grand Slam-tittel

Håkon Brandsnes

Oppdatert 20/02/2021 klokken 11:44 GMT+1

Amerikanske Jennifer Brady ga Naomi Osaka kamp innledningsvis, men måtte til slutt bukke under for den japanske storfavoritten.

Naomi Osaka.

Foto: Getty Images

Naomi Osaka - Jennifer Brady (6-4, 6-3)
Naomi Osaka var storfavoritt før finalen og innfridde forventningene etter at hun måtte kjempe hardt for å vinne det første settet mot Jennifer Brady.
Japaneren fikk det enklere i det andre settet og vant til slutt med sifrene 6-4, 6-3.
Dermed står 23 år gamle Osaka med fire Grand Slam-titler. Dette var hennes andre tittel i Australian Open, den første tok hun i 2019.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Sjokkscener i Australian Open: Tilskuer viste fingeren til og skjelte ut Nadal

– For mange feil

Eurosport-ekspert Øivind Sørvald mener det var feilene til Brady som ble den store forskjellen.
– De slår omtrent like mange vinnere, men Brady slår for mye feil i situasjoner der hun egentlig ikke er så mye presset. Men ballen går fort, det ser lettere ut herfra enn hva det er, selvfølgelig. Men det blir litt for mange feil, konkluderer Sørvald i Eurosports studio.
Osaka ble virkelig satt under press i åpningssettet, men vant det likevel etter noen grove misser av Brady i det avgjørende gamet.
– Da hun gjorde to enkle feil med forehanden på slutten av det settet, ble det vanskelig å komme tilbake i det andre settet. Vi forventet at Osaka kom til å spille seg opp utover i det andre settet, og der styrte hun mer og satte flere førsteserver, sier Melanie Stokke.
Se høydepunktene fra kampen i videoen under.
picture

Se høydepunktene: Osaka vant Australian Open etter to strake sett

Hard kamp om åpningssettet

Osaka er den kvinnen med flest serve-ess i turneringen, og japaneren viste frem nettopp den ferdigheten når hun åpnet finalen med et blankt game.
Samtidig sleit Brady med sin førsteserve. Etter å ha reddet inn 1-1, brøt Osaka amerikanerens andre servegame uten noen problemer og tok ledelsen 3-1.
Men Brady slo kontant tilbake og utliknet til 3-3.
Utover i det første settet måtte Osaka gang på gang grave dypt for å vinne egne servegame. I stedet gjorde Brady noen grove misser slik at Osaka til slutt vant settet 6-4.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hjemmehåpet med frekkis – publikum i ekstase

Kontrollerte inn seieren

Det var et tungt slag for Brady som ga Osaka tøffere kamp enn ventet. I det andre settet skulle Osaka i større grad vise hvorfor hun var forhåndsfavoritt.
Japaneren åpnet med å vinne sitt servegame, før hun brøt Bradys og gikk deretter opp i ledelsen 3-0 etter det tredje gamet.
Når Osaka brøt igjen i det påfølgende gamet, var det i realiteten ingen vei tilbake for Brady.
Til slutt vant hun settet 6-3 og kunne dermed juble for sin fjerde Grand Slam-tittel.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame