Populære sporter
All sport
Vis alt

Helgø roses etter storkamp mot Grand Slam-semifinalist: – Jeg holder topp 30-nivå

Joakim Opphus

Oppdatert 02/01/2023 klokken 14:06 GMT+1

Malene Helgø fra Lørenskog imponerte stort i sin kamp mot Martina Trevisan i United Cup, men måtte til slutt se seg slått av den italienske 29-åringen.

Malene Helgø

Foto: Getty Images

Martina Trevisan - Malene Helgø 7-5, 3-6, 6-4
Norge har kniven på strupen i United Cup dersom det skal bli avansement i turneringen. Etter å ha tapt mot Brasil måtte Italia slås dersom det norske laget med Casper Ruud i spissen skulle ta seg til en semifinale.
Første norske spiller i aksjon mot Italia var Malene Helgø (321 på verdensrankingen). Lørenskog-spilleren møtte Martina Trevisan (27 på verdensrankingen) i den første kampen. Selv om det skiller 294 plasser mellom de to på verdensrankingen så viste Helgø seg frem fra en meget bra side mot 29-åringen fra Firenze.
Trevisan trengte alle tre settene og over tre timer for å slå den norske kvinnen i en veldig underholdene tenniskamp i Pat Rafter Arena i Brisbane.
Helgø var godt fornøyd med egen prestasjon etter kampen, men innrømmer at var surt å ikke vinne.
– Jeg fikk testet meg selv mot en god spiller og viser at jeg holder ett topp 30-nivå i tre timer. Det er veldig positivt, men det er også utrolig surt å tape når det kanskje bare er snakk om én ball som skiller seier eller tap, sier Helgø til Discovery fra Australia.

Roses

Landslagssjef Fredrik Loven var også veldig fornøyd med sin elev.
– Hun var veldig, veldig nære å vinne. Hun har to setballer i første sett, og er nære å få breakball i avgjørende sett når kampen står og vipper. Og kanskje var hun nærmere seieren enn Trevisan på det tidspunktet, men slik er tennis. Men det bvar en veldig bra kamp av Malene og en enorm prestasjon, sier Loven til Discovery.
Også motstander Trevisan som nådde en semifinale i Roland Garros i 2022 måtte rose Helgø etter kampen.
– Det var en fantastisk, lang kamp og det var en veldig vanskelig kamp. Jeg hadde aldri spilt mot henne (Helgø) før. Hun er så smart og så rask og det gjorde det vanskelig for meg på spillet mitt spill, sa Trevisan til arrangøren i et intervju på VGTV.
Tennisjournalist José Morgado lot seg også imponere av Helgø på hardcourten i Brisbane.

Yppet seg

Helgø brøt Trevisan to ganger i det første settet, problemet var bare at italieneren klarte det tre ganger og stakk av med det første settet 7-5.
I sett nummer to derimot var det Helgø som hadde stålkontroll på kvinnen som er ranket som nummer 27 i verden. Helgø hadde hele åtte breakballer mot italieneren. Hun klarte å slå inn to av de, samtidig som hun reddet to av tre breakballer mot seg. Hun tok settet overbevisende med sifrene 6-3.
Trevisan startet det siste og avgjørende settet best og gikk rask opp i en 4-1-ledelse, men så slo den norske 23-åringen med tre NM-gull i single tilbake.
Med voldsom intensitet tok hun tre strake games og plutselig var de likt på 4-4, men nærmere seier kom ikke Helgø. Trevisan tok de to neste settene og første stikk i duellen mellom Norge og Italia.
Neste kamp mellom Norge og Italia er Viktor Durasovic som møter Lorenzo Musetti senere mandag morgen. Casper Ruud møter Mateo Berrettini i den tredje kampen tirsdag etterfulgt av Ulrikke Eikeri mot Lucia Bronzetti i den fjerde kampen.
Dersom det trengs så er det Ulrikke Eikeri og Viktor Durasovic som spiller i double sammen i den femte og siste kampoen mot Camilla Rosatello og Andrea Vavassori.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame