Durasovic imponerte da Norge røk ut av United Cup: – Meget god prestasjon

Joakim Opphus

Oppdatert 02/01/2023 klokken 13:01 GMT+1

Viktor Durasovic leverte flott tennis til tider mot italienske Lorenzo Musetti i United Cup. Men til slutt så viste den unge italieneren seg som den sterkeste.

Victor Durasovic

Lorenzo Musetti - Viktor Durasovic 7-6(7), 6-3
I likhet med Helgø/Trevisan-kampen tidligere mandag morgen imponerte Viktor Durasovic stort til tider mot italienske motstander.
Men som sin norske lagkamerat tidligere mandag, så var det den italienske stjernen Lorenzo Musetti som var best. Musetti som er ranket som nummer 23 i verden og tidligere verdensener for junior vant i to strake sett og sørget for at Italia gikk opp i en 2-0-ledelse.
– Det var en meget god prestasjon av Viktor. Man må huske på at han møtte en spiller rundt 20 i verden, mens Viktor ligger rundt 300 så det skiller en del på rankingen, men prestasjonen var veldig god av Viktor, sier Norges landslagstrener Fredrik Loven til Discovery.

Jevnt

Spesielt i det første settet var det ikke mye som skilte de to kamphanene som fulgte hverandre som skygger. Det måtte et tiebreak til å skille de to.
Italieneren ledet 5-2 i tiebreaket og så ut til å ta det komfortabelt, men 25-åringen fra Orkdal kom tilbake og utlignet til 7-7. 20 år gamle Musetti derimot viste seg som den sterkeste til slutt og vant førstesettet som varte i over én time.
Musetti hadde bedre kontroll på sin norske motstander i andresettet. Han brukte rett i underkant av 20 minutter på å gå opp i 4-1. Italieneren så seg aldri tilbake og tok settet 6-3 og kampen i to strake sett.

Ute

Etter at Malene Helgø tapte sin kamp mot italienske Martina Trevisan tidligere mandag betyr det at Norge er ute av United Cup. Uansett om de vinner det neste tre kampene og slår Italia 3-2-sammenlagt så vil de havne bak Brasil som da blir gruppevinner og går videre til semi.
Italia på sin side må vinne én av de gjenværende tre kampene for å ta gruppeseieren foran Brasil.
Casper Ruud møter Mateo Berrettini i den tredje kampen tirsdag etterfulgt av Ulrikke Eikeri mot Lucia Bronzetti i den fjerde kampen. Det blir Eikeri og Durasovic som spiller double sammen i en eventuell femte og siste kamp mot Camilla Rosatello og Andrea Vavassori.