– Det vil være et ordentlig slag i trynet for kvinnetablået om hun stenges ute. Hun er seedet til å gå langt, og vinner hun et par matcher, så kan hun klare det, sier Discovery-ekspert Ola Bentzen.
– Det hadde vært en veldig kjedelig konsekvens, både for turneringen og for tennisen generelt. Osaka er et enormt trekkplaster, og virkelig en av de store stjernene som folk kommer for å se.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
12 TIMER SIDEN

Fikk bot

Det var i forrige uke at Osaka selv skrev på Twitter at hun ikke aktet å stille opp for mediene under turneringen i Paris. Hun har hevdet at det går ut over hennes mentale helse når hun møter mediene og må svare på de samme spørsmålene om og om igjen.
– Jeg kommer ikke til å utsette meg for mennesker som tviler på meg, skrev 23-åringen.
Søndag ble hun ilagt en bot på 15.000 dollar da hun boikottet den obligatoriske pressekonferansen etter seieren over Patricia Maria Tig i 1. runde i Grand Slam-turneringen. Samtidig ble hun truet med strengere reaksjoner.
– Vi har informert Naomi Osaka at hun om hun fortsetter å ignorere sine medieforpliktelser, vil hun utsette seg for ytterligere reaksjoner. Gjentatte brudd på reglene vil føre til strengere sanksjoner, deriblant utelukkelse fra videre spill i turneringen, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

Håper på enighet

Nå håper eksperten at tennisstjernen og arrangøren kan komme til en enighet som passer begge.
– Det er ikke sikkert at hun var forberedt på såpass strene reaksjoner. Hun tar nok en ny vurdering, men så håper jeg arrangøren og Osaka kan snakke sammen. Hun er en såpass viktig spiller for tennisen, og om hun har slike personlige problemer som hun gir uttrykk for så må det finnes en løsning for at det skal passe henne, sier Bentzen.
– Om ikke er jeg redd hun kommer til å spille mindre fremover.
Den japanske verdenstoeren har fire Grand Slam-titler på merittlista. Hun er også den kvinnelige utøver som tjener mest på sin idrett.
  • Mandag møter Casper Ruud franske Benoît Paire i Roland-Garros. Kampen ser du på discovery+ fra rundt kl 13.00. Sikre deg tilgang her!
(©NTB) / Eurosport.no
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
15 TIMER SIDEN
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
I GÅR KLOKKEN 14:59