• Se dokumentaren «Casper Ruud: Jakten på topp 100» på Eurosport Player og Eurosport Norge 18. desember 21.00
Casper Ruud er i øyeblikket rangert som nummer 113 på verdensrankingen i tennis. Det er kun fem plasseringer unna hans beste notering: 108 i juni 2017.
I forbindelse med Eurosports sesongoppsummering av stortalentets år, i dokumentaren «Casper Ruud: Jakten på topp 100», sier tennisstjernen at han sikter høyere enn å bryte gjennom den magiske topp 100-grensen i 2019.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
I GÅR PÅ 09:18
(Sjekk et utdrag fra dokumentaren her! Saken fortsetter under):

Håper på topp 40

– Det er på en måte vanskelig å si et tall, men jeg tror at hvis jeg fortsetter å spille bra i starten av året er det ikke veldig langt opp til å være blant de 100 beste. Når man først kommer seg inn på 90-tallet, så vises det ofte at det ikke nødvendigvis tar så lang tid å komme seg ned mot 50- og 60-tallet, sier Ruud.
Og ambisjonene stopper ikke der. Ruud er så offensiv at han snakker om at det kan bli topp 40 neste år hvis ting stemmer.
– Jeg tror nok at hvis jeg hadde endt neste år med å ligge rundt de tallene der, rundt 50-60, kanskje til og med 40 hvis det går veldig bra neste år, ville jeg vært veldig fornøyd med året. Da kan man si at jeg hadde oppnådd målet, sier han.
  • Se «Casper Ruud: Jakten på topp 100» på Eurosport Player og Eurosport Norge 18. desember 21.00: Sikre deg tilgang her
Skulle alt klaffe slik at han lykkes med det hårete topp 40-målet vil han ha muligheten til å passere sin far. Christian Ruud, som nå fungerer som trener, var i 1995 nummer 39 i verden. Ingen nordmenn har vært i nærheten av den rankingen. Nærmest er Jan Frode Andersen som var nummer 135 i 1999.

Derfor kan målet være realistisk

Tennisanalytiker og idrettssjef i Tennisforbundet, Øivind Sørvald, mener målsettingen er realistisk fordi Ruud allerede har noen kvaliteter som hører hjemme på det nivået.
– Ja, det er det vi ser når han spiller med våpnene sine på en måte. Serven og forehand er på det nivået. Jeg synes det er morsomt å se hvor høyt nivå han spiller på når han spiller på det beste. Det å etablere det i flere kamper er det Casper prøver på. Da synes jeg det er realistisk å tenke på de rankingmålene, mener Sørvald.
Totalt sett er Ruud godt fornøyd med fremgangen i år.
– Det har vært et veldig bra år. Jeg har selvfølgelig gått på noen tap som jeg gjerne skulle ha unngått, men også fått mange seiere som jeg ikke hadde forventet på forhånd. Jeg vil si at det har vært mer positive ting enn negative ting. Jeg har endt året høyere på rankingen enn jeg gjorde i fjor, så det er viktig. Jeg har hatt mange kule og bra uker hvor jeg har spilt mye bra tennis.
Ruud kom inn på hovedtablået i Australian Open, French Open og US Open, altså er Wimbledon den eneste Grand Slam-turneringen han ikke kvalifiserte seg inn til. Når tennissesongen skal oppsummeres mener han disse turneringene er det beste å se tilbake på.
– Jeg vil nok si at det er Grand Slam som har vært de største høydepunktene når jeg har kvalifisert meg inn i tre av fire. Ikke minst at jeg har vunnet to av de kampene i fem sett. Det er det vi lever og spiller litt for. Det har vært gøy å dra to av de i land i år, sier han.
I dokumentaren, som vises 18. desember på Eurosport Player og Eurosport Norge 21.00, snakker Ruud også om Grand Slam-turneringene:
Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
19/10/2021 PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
19/10/2021 PÅ 09:11