Casper Ruud fortsetter å imponere en hel tennisverden. Denne uken sikret han seg nok en ATP-triumf, men dette er første gang han har vunnet på et annet underlag enn grus.
– Det beviser at han hører hjemme der oppe, sier Discoverys tennisekspert Ola Bentzen.
Han sikter til Casper Ruuds plassering på verdensrankingen, selv om nordmannen tidligere har blitt pekt på som en grusspesialist.
San Diego Open
Ruud klatrer i Torino-racet
04/10/2021 KLOKKEN 05:18
Det er mange som har tenkt at han har hatt veldig mange gode resultater på grus og at han kanskje har hatt i overkant god ranking siden mesteparten av poengene kom derfra. Det motbeviste han nå, forteller Bentzen
– Med seieren nå setter han et endelig punktum for at han bare kan vinne på grus, fortsetter han.
Discoverys tennisekspert har sett konturene av Casper Ruud sitt enorme nivå på hardcourt, blant annet i ATP cup rett før pandemien, men spesielt i Australian Open i år der han tok seg til fjerde runde.
– Det er også en prestasjon som man kan sammenligne med det han gjorde i San Diego. Jeg synes han har nærmet seg det over tid. Det er ikke noe sjokk, men det er veldig gøy at han gjør det, sier Bentzen.

En av de beste i verden

Seieren i ATP 250-turneringen i San Diego var et bevis på at Casper Ruud har det som trengs for å holde seg ranket blant de beste tennisspillerne i verden. I tillegg har han gode muligheter til å nå ATP-sluttspillet med gode resultater på hardcourt.
For å komme med i et ATP-sluttspill eller holde seg inne topp ti, så må man levere resultater på hardcourt. Det gjør at han har mye større muligheter til å holde seg i toppen over tid.
Med de stadig bedre resultatene på andre underlag enn grus, har nordmannen begravet spøkelset om at han kun er en god grusspiller.
– Det tror jeg man bare kan legge fra seg, men man kan fortsatt si at han er en av verdens beste på grus. Nå er han egentlig en av de beste tennisspillerne i verden, sier Ola Bentzen.

Det neste steget

Med seieren i San Diego, sikret Casper Ruud seg sin femte tittel på årets ATP-tour. Det er mest av samtlige. Ola Bentzen mener det er ekstremt imponerende, selv om alle er ATP 250-turneringer.
– Det er massevis av gode spillere opp igjennom tiden som ikke har vunnet særlig mange titler, men å vinne disse turneringene viser seg gang på gang at det ikke er lett. Det er alltid flere spillere som er i god form i en sånn turnering.
– Det neste steget for å klatre videre er å vinne større turneringer. Man vinner ikke særlig mer enn fem turneringer i løpet av et år, så da gjelder det å vinne større turneringer. Det kommer i fremtiden, det har jeg stor tro på, fortsetter Bentzen, som presiserer at man ikke kan ta noe vekk fra Ruuds prestasjon.

Tar med seg selvtillit

Denne uken skal Casper Ruud gi et nytt forsøk på å imponere på hardcourt. 22-åringen fra Snarøya skal spille i Indian Wells Open, som er en Masters 1000-turnering. Ola Bentzen har stor tro på at det nok en gang kan være mye å glede seg til sett med norske øyne.
– Jeg tror det er helt realistisk med en ny kvartfinale, eller en semifinale for første gang på hardcourt i en sånn turnering.
Discoverys ekspert mener at det fortsatt er et lite stykke igjen før han kan kjempe om en masters-seier på hardcourt.
– Det er ikke mange uker siden han fikk litt juling av Zverev og Tsitsipas da de var på sitt beste. Møter man en av de andre beste i verden når de har en kjempedag sånn som de hadde der, så er det kanskje litt igjen til å vinne hele turneringen, men at han kan gå langt er det ingen tvil om.
Kan er verdt å merke seg, for det er ikke bare verdensstjernene som kan by på utfordringer for Casper Ruud i Calfiornia.
– De feltene er så sterke at Ruud kan møte spillere som han møtte mot slutten av turneringen i San Diego allerede i første runde. Man kan også ryke ut tidlig selv om man ikke spiller spesielt dårlig, forteller Bentzen.
San Diego Open
Tok sin sjette ATP-tittel: – En av mine beste kamper
04/10/2021 KLOKKEN 04:51
San Diego Open
Seier og ny milepæl for Ruud: – Gir meg selvtillit
02/10/2021 KLOKKEN 08:01