Nordmannens første og eneste tittel på øverste nivå kom i argentiske Buenos Aires i fjor.
Med de gode minnene og den sportslig suksessen skulle man kanskje tro at turneringen stod øverst på listen i år, men Ruud dropper turneringen han i februar 2020 gikk til topps i.
Tennis
Enorm millioninntjening for Ruud i 2022 - tjente over 1 million kroner per kamp
I GÅR KLOKKEN 08:01
– Det blir ikke Sør-Amerika-tur i år. Jeg velger å prøve noe litt annet, bekrefter Ruud til Eurosport.no.
Det innebærer også at han vraker turneringen i chilenske Santiago hvor han kom til sin andre ATP-finale for et snaut år siden. Begge turneringene er en del av «The Golden Swing», hvor Ruud har hatt stor suksess.

Derfor prioriterer han annerledes

Vanligvis ville 22-åringen behøvd å «forsvare» rankingpoengene han i fjor vant i Sør-Amerika ettersom poengene normalt utgår etter ett år. Som følge av at det under korona-situasjonen har vært vanskelig med turneringer utvides «holdbarheten» på poengene og Ruud vil beholde de til neste år.
Poengene legger grunnlaget for verdensrankingen hvor Ruud i dag er nummer 27. Dette har stor påvirkning på valget om å droppe Sør-Amerika.
– Det er litt fordi jeg ikke har mye å hente der. I Santiago og Buenos Aires har jeg finale og seier. Jeg har poengene til 2022. De er forsvart til neste år. Det er ikke lett å få noe mer poeng, sier han.
For å rettferdiggjøre en tur til Sør-Amerika måtte Ruud i prinsippet ha overgått disse svært gode resultatene, noe som knapt er mulig.
Rankingen blir fra 15. mars normal igjen slik at poengene man da har vil vare ett år frem i tid.
Planen er å prøve seg på andre turneringer hvor det kan være mer å hente.

Ruuds nye plan

Underveis i Skype-samtalen fra Melbourne med Eurosport.no ringer det plutselig på hotelltelefonen til Ruud. Nordmannen svarer høflig, og på god engelsk, hvordan han har det og føler seg.
– De ringer daglig for å sjekke oss mentalt. At vi ikke har gått helt bananas, smiler Ruud, som er nødt til å tilbringe 19 timer på hotellrommet daglig.
Telefonen er ifølge Ruud fra Victorian Government's health.
De strenge korona-tiltakene kommer som følge av at han skal spille Great Ocean Road Open i Melbourne til uken etterfulgt av Australian Open. Deretter ser kalenderen høyst unormal ut.
Etter alt å dømme stopper han i Asia på vei hjem fra Australia for å spille ATP 250-turneringen Singapore Tennis Open fra 22. februar. Det eneste som kan forhindre dette er at han spiller så bra i Australian Open at han heller prioriterer hvile.
Deretter venter en ATP 500-turnering på innendørs hardcourt i nederlandske Rotterdam fra 1. mars.
– Det blir en annen februar og mars enn det jeg pleier. Det blir spennende og interessant, sier Ruud

Lover comeback i Sør-Amerika

Senere venter trolig Qatar og Dubai, alternativt Acapulco i Mexico, før han sikter seg inn mot Miami Open i forkant av grussesongen i Europa.
Ruud fortviler ikke over at det ikke blir Sør-Amerika i år, men lover at han skal tilbake dit på et senere tidspunkt.
– Det er ikke tvil om at det er en tøff tur for fysikken og psyken. Når man drar ned er man klar for tre uker med tøff spilling. Jeg skal ikke si at det er tøffe kår, men det er annerledes enn for eksempel Melbourne og New York, så det er en litt tøff tur, erkjenner han.
– Det blir flere turer ned dit i løpet av karrieren, men nå trenger jeg ikke å dra på grunn av poengene, sier han.
Tennis
Tennisverdenen i sorg: – En farsfigur for mange
I GÅR KLOKKEN 21:50
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54