Tennisprofilen forbereder seg i disse dager til grussesongen i Europa i hjemlige omgivelser i Holmenkollen. Etter finaletapet i ATP250-turneringen i Houston før påske reiste Ruud hjem.
Siden har han blant annet trent på Holmenkollen Tennisklubbs anlegg i Oslo.
Onsdag gjennomførte han en treningsøkt med en svensk kompis. Deretter gikkk ferden til NRK for å være med på innspillingen av underholdningsprogrammet "Ramm, ferdig, gå!".
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54
I tiden som kommer byttes Oslo ut med betydningsfulle grusturneringer i Madrid, Roma og Genève – før høydepunktet kommer i form av Roland Garros i Paris. 20-åringen kan nesten ikke vente med å komme i gang.
– Det blir en spennende tid framover, og min favorittid i løpet av sesongen hvor jeg føler at jeg kan gjøre det aller best. Grus er et underlag hvor jeg trives veldig godt. Forhåpentligvis kan jeg fortsatt vinne en del kamper. Så får vi se hva som skjer utover i grussesongen. Jeg håper og tror at det kan bli en bra en, slik at jeg kan fortsette å klatre på rankingen, sier Ruud til NTB.
LES OGSÅ: Storavis: Real Madrid åpner for å redusere Ødegaards prislapp

Klar for Wimbledon

På den siste verdensrankingen er han nummer 69. Dermed er han fortsatt 30 plasser bak pappa og trener Christians bestenotering.
Tennisproffen innrømmer at det ligger i bakhodet å bli best i familien.
– Det har nok blitt litt mer snakk og tanker om det nå i det siste, når jeg har tatt meg opp på rankingen, men det er fortsatt et stykke dit, sier Casper Ruud.
Han ser det ikke som umulig å nærme seg familierekorden allerede i løpet av 2019.
– Flere poeng må sankes for å komme dit, men hvis alt klaffer i år, og spesielt nå i grussesongen, tror jeg det kan være mulig å være oppe der å lukte på de tallene ut mot høsten, tilføyer han.

Tenker også gress

20-åringen er også kvalifisert for hovedturneringen i Wimbledon i juni, selv om gressunderlag fortsatt ikke er noen favoritt hos Ruud.
– Jeg har ikke gitt opp gress. Det er jo ikke favorittunderlaget mitt, men nå er jeg i hovedturneringen i Wimbledon, så da må jeg ta det litt mer seriøst enn de tidligere årene, sier tennisprofilen – og legger til:
– Jeg skal nok være litt mer forberedt i år, men det er grusen jeg favoriserer og vil legge mest vekt på, sier 20-åringen.
Etter at han kom tilbake fra USA har Ruud slitt med en vond albue og var rett og slett sliten etter en tøff periode. Mens Ruud har vært i Oslo, har far og trener Christian fått noen dagers velfortjent hvile.
Han er for tiden på Mallorca, hvor også Casper Ruud normalt trener mellom turneringene.
– Det er godt for ham å få slappet litt av før den viktigste delen av sesongen min, sier Casper Ruud.
Selv er han krystallklar på at suksessen han opplever ikke er noe blaff.
– Nå må jeg egentlig bare nullstille etter en bra periode, og tenke likt som jeg har gjort til nå. Det gjelder å fortsette med det gode spillet. Jeg er i god form, og jeg er kommet hit jeg er for å bli. Jeg føler at jeg er blitt mer stabil enn jeg har vært tidligere, sier 20-åringen.
(©NTB)
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
02/12/2022 KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59