Ruud klatret 13 plasser på rankingen i forrige uke, men står nå på stedet hvil. Som best har han vært nummer 108.
Nylig røk nordmannen ut i 1. runde av en challengerturnering i Polen. Chilenske Marcelo Barrios ble for sterk og vant kampen 7-6, 7-6.
19 år gamle Ruud har slitt med en hofteskade den siste tiden. Den gjorde sitt til at han røk ut i 1. runde av Grand Slam-turneringen US Open mot argentineren Guido Pella nylig.
Tennis
Polens tennispresident trakk seg etter beskyldninger om overgrep
24/11/2022 KLOKKEN 18:06
Nå varsles det konkurransepause fra Ruud-leiren. Dermed spiller blant annet ikke tennisprofilen en planlagt Challenger-turnering i Italia.
– Casper tar en liten hvilepause fra turneringer nå. Har trukket seg fra Italia og blir på Mallorca for trening og behandling, heter det i en melding på 19-åringens Facebook-side.

Mallorca neste

I tiden som kommer skal Ruud trene ved verdensstjernen Rafael Nadals akademi på Mallorca. Der får han kyndig veiledning av blant andre Toni Nadal, suksesstreneren bak Rafael Nadals mange Grand Slam-titler.
Ruud-samarbeidet med Rafa Nadal Academy ble kjent i begynnelsen av august. Der får nordmannen tilgang til flere av verdens beste trenere, blant dem nevnte Nadal.
Det er også lagt opp til at 19-åringen kan få trene sammen med Rafael Nadal, dersom de to tennisprofilenes program sammenfaller.

Turneringer i USA

Etter den kommende treningsperioden på Mallorca retter Ruud blikket mot det nordamerikanske kontinentet.
– Neste turneringer blir på hardcourt i USA. Blir en 3-4 turneringer rundt i landet, heter det i meldingen fra teamet rundt unggutten.
Rafael Nadal topper fortsatt verdensrankingen. Roger Federer og US Open-vinner Novak Djokovic følger nærmest.
(©NTB)
Tennis
Vil tilbake til toppen etter turbulent sesong: – Veldig motivert
24/11/2022 KLOKKEN 09:08
Nitto ATP Finals
Returnerer til Australian Open: – Er så glad
24/11/2022 KLOKKEN 08:56