Tenniskometen Casper Ruud tapte kvartfinalen i Challenger-turneringen i Lyon for den canadiske tenåringen Felix Auger-Aliassime.
Kampen endte 6-4, 6-7, 6-4 til 16-åringen.
16 år gamle Auger-Aliassime, en kraftig og storvokst spiller med sine 190 centimeter, fikk plass i turneringen via et wildcard. Ruud var fjerdeseedet.
Rakuten Japan Open Tennis Championships
Bråkebøtta med rått slag i Tokyo: – Den var han fornøyd med
I GÅR KLOKKEN 11:15
Ruud åpnet kampen best og tok sitt første servegame blankt. Nordmannen slet så mer med å holde sitt neste, og i det tredje servegamet var breaket mot nordmannen et faktum.
Canadieren holdt på sin side de tre første servegamene relativt enkelt og tok ledelsen 4-2. Ruud reduserte til 3-4, men klarte aldri å komme i posisjon til å bryte motstanderens serve tilbake. Han pådro seg i stedet et nytt servebrudd slik at første sett endte 6-4 til canadieren.
I sett nummer to holdt Ruud sine to første servegame relativt greit, men i likhet med i det første, ble han brutt i det tredje. Nok en gang gikk Auger-Aliassime opp til 4-2, men Ruud slo så tilbake og reduserte til 3-4 og 4-5.
Da canadieren skulle serve hjem kampen, begynte nervene å spille ham et puss. På stillingen 30-40 fikk Ruud sin første sjanse til å bryte og utnyttet den til fulle. Dermed sto det 5-5.
Nordmannen tok også ledelsen 6-5, men canadieren tvang fram et tiebreak. Det vant Ruud forholdsvis enkelt 7-4.
I det tredje settet fulgte spillerne hverandre som skygger. Begge spillerne tok vare på sine fire første servegame. Det sto 4-4 før canadieren vant sitt femte servegame og deretter brøt Ruuds serve.
Auger-Aliassime vant settet og kampen etter å ha prikket den første matchballen som kom hans vei.
(©NTB)
Tennis
Ruud rundspilt i Tokyo: – Merket på kroppen at jeg manglet den energien jeg trengte for vinne
04/10/2022 KLOKKEN 07:41
Tennis
Wimbledon-finalisten Kyrgios viser til psykisk helse i rettssak
04/10/2022 KLOKKEN 07:04