Tenniskometen Casper Ruud tapte kvartfinalen i Challenger-turneringen i Lyon for den canadiske tenåringen Felix Auger-Aliassime.
Kampen endte 6-4, 6-7, 6-4 til 16-åringen.
16 år gamle Auger-Aliassime, en kraftig og storvokst spiller med sine 190 centimeter, fikk plass i turneringen via et wildcard. Ruud var fjerdeseedet.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
13 TIMER SIDEN
Ruud åpnet kampen best og tok sitt første servegame blankt. Nordmannen slet så mer med å holde sitt neste, og i det tredje servegamet var breaket mot nordmannen et faktum.
Canadieren holdt på sin side de tre første servegamene relativt enkelt og tok ledelsen 4-2. Ruud reduserte til 3-4, men klarte aldri å komme i posisjon til å bryte motstanderens serve tilbake. Han pådro seg i stedet et nytt servebrudd slik at første sett endte 6-4 til canadieren.
I sett nummer to holdt Ruud sine to første servegame relativt greit, men i likhet med i det første, ble han brutt i det tredje. Nok en gang gikk Auger-Aliassime opp til 4-2, men Ruud slo så tilbake og reduserte til 3-4 og 4-5.
Da canadieren skulle serve hjem kampen, begynte nervene å spille ham et puss. På stillingen 30-40 fikk Ruud sin første sjanse til å bryte og utnyttet den til fulle. Dermed sto det 5-5.
Nordmannen tok også ledelsen 6-5, men canadieren tvang fram et tiebreak. Det vant Ruud forholdsvis enkelt 7-4.
I det tredje settet fulgte spillerne hverandre som skygger. Begge spillerne tok vare på sine fire første servegame. Det sto 4-4 før canadieren vant sitt femte servegame og deretter brøt Ruuds serve.
Auger-Aliassime vant settet og kampen etter å ha prikket den første matchballen som kom hans vei.
(©NTB)
Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
13 TIMER SIDEN
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
15 TIMER SIDEN