Nordmannen imponerte tidligere i uken i Barcelona Open. Han presset og frustrerte Albert Ramos-Viñolas, men måtte til slutt seg slått av den høyt rangerte spanjolen i to strake sett i 2. runde. Etter kampen snakket Snarøya-gutten om hvordan han trodde andre opplevde det når «en liten tenåring fra Norge» viser seg frem.
Ruud ble belønnet rikelig for prestasjonen da verdensrankingen ble oppdatert mandag. Unggutten klatret åtte plasser til 118. plass. Det er hans høyeste rangering noensinne.
Tenniskometen skal ut i ny turnering allerede denne uken. Han skal bryne seg på den tyske tittelforsvareren Philipp Kohlschreiber i ATP 250-turneringen i München, som starter mandag.
Australian Open
Krejcikova - Keys - Australian Open
19 MINUTTER SIDEN
Ruud stiller i 1. runde etter å ha blitt tildelt et wildcard. Kohlschreiber er ranket som nummer 39 i verden på den ferske rankingen. Tyskeren er femteseedet i turneringen.
Toppen av listen forblir uendret med Andy Murray øverst, til tross for Rafael Nadals suksess i Barcelona i helgen. Spanjolen beholder sin femteplass bak Roger Federer, som ikke har spilt siden forrige ranking.
Novak Djokovic ligger som nummer to, mens Stan Wawrinka innehar tredjeplassen.
Viktor Durasovic er Norges nest beste rangerte tennisspiller på 555. plass. Han faller én plassering fra forrige liste.
(©NTB/Eurosport.no)
Australian Open
Kaia Kanepi - Sabalenka - Australian Open
14 TIMER SIDEN
Australian Open
Her avgjør han etter tre og en halv time
15 TIMER SIDEN