Ruud beholder 5.-plassen på rankingen – ingen endringer topp ti

Publisert 18/07/2022 klokken 08:50 GMT+2

Casper Ruud blir liggende på 5.-plass på ATP-rankingen. Han fortsetter med det å holde Wimbledon-vinner Novak Djokovic bak seg på rankingen.

Casper Ruud

Etter en kort visitt på 6.-plass i slutten av juni, var Ruud tilbake på 5.-plass forrige uke.
Casper Ruud tapte onsdag 1-2 i sett for argentinske Francisco Cerundolo og røk med det ut av ATP 250-turneringen i svenske Båstad. Ruud vant turneringen i fjor.
Med seier i Båstad ville Ruud sikret 4.-plass og ny karrierebeste på rankingen.
På ATP-rankingen mister man poengene man har sikret seg etter 52 uker, noe som betyr at Ruud mister 160 poeng. Han holder likevel spanske sjetteplasserte Carlos Alcaraz bak seg på rankingen.
Forrige uke passerte Ruud serbiske Novak Djokovic på ATP-rankingen. Det til tross for at Djokovic vant Wimbledon, mens Ruud røk ut i andre runde.
ATP valgte nemlig å ikke dele ut rankingpoeng etter at Wimbledon-arrangøren utestengte russiske og belarusiske utøvere fra å delta i Grand Slam-turneringen som følge av Russlands invasjon av Ukraina.
På toppen av rankingen troner fortsatt russiske Daniil Medvedev foran Alexander Zverev og Rafael Nadal.