Ugo Humbert - Casper Ruud 4-6, 6-2, 7-6 (7-1 i tiebreak)
Lyden fra TV-bildene ga liten tvil: Casper Ruud fikk ikke helt den kampen han hadde håpet på mot jevngamle Ugo Humbert (22). Nordmannen kom i frustrasjonen med flere høylytte kraftuttrykk mot seg selv under den jevne kampen. I det siste settet slo han til racketen etter nok en kostbar feil.
Rolex Paris Masters
Brøt Zverevs seiersrekke og vant Paris Masters
08/11/2020 PÅ 20:45
Han kjempet, men måtte til slutt gi tapt i første runde av sesongens siste storturnering etter tiebreak i et svært spennende tredjesett.
Nordmannen hadde først kjempet seg tilbake fra 0-30 i fire av fem egne servegame i det første settet.
– Det er intet mindre enn imponerende, til tross for at det var flere upressede feil som satte ham i trøbbel, sa Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø.
Men i sett to og tre slo 33. rankede Humbert tilbake. Dermed er det franskmannen som får møte stjernen Stefanos Tsitsipas i neste runde.
– Jeg synes det var fortjent at Humbert vant i dag. Det var mange game Casper greide å kjempe seg ut av. Sånn sett mentalt sterkt gjort gjennom kampen, men så ender det opp med at Humbert er litt sterkere i denne kampen, sa Eurosports kommentator Ola Bentzen i studio etter kampen.
De to høyt rangerte ungguttene Ruud og Humbert har imponert i 2020. Paris Masters kan være årets siste turnering for begges del. Der møtes de absolutt beste spillerne i tennissirkuset.
Det gjenstår å se om Ruud skal spille ATP 250-turneringen i Sofia. Far og trener Christian Ruud har tidligere fortalt Eurosport.no at den avgjørelsen tas først etter Paris Masters, men nå ligger det an til at sesongen er over for sønnens del.
– Han er påmeldt, men jeg tror faktisk han står over den. Det er kanskje bedre å komme hjem og lade til neste sesong, sa far og trener Ruud etter mandagens tap.
Se hele intervjuet med Christian Ruud etter sønnens tap mot Humbert her. Saken fortsetter under videoen:

Farens mening etter Ruud-tapet: – Det var det største problemet

Har jobbet på underlaget

De to meget spennende ungguttene hadde møtt hverandre to ganger tidligere i år. Humbert vant 2-1 på hardcourten i Auckland på starten av året, mens det var Ruud som var sterkest da de møttes i kvartfinalen på grusen i Hamburg i september.
Humbert sees gjerne på som noe bedre på hardcourt (Ruud bedre på grus), men nordmannen jobbet hardt med spillet sitt på det hardere underlaget under koronapausen. Kunne det gi resultater i den gjeve ATP 1000-turneringen i Paris?

Stjal det første settet

Det ble et svært jevnt førstesett, og Ruud imponerte i møte med Humberts tunge førsteserve. Det sto 4-4 etter åtte spilte games.
Men det hakket i plata for nordmannen. Ruud havnet skikkelig bakpå i eget servegame flere ganger. 21-åringen bommet på flere enkle forehandslag, slag han som oftest viser sin største styrke på.
Han ble imidlertid ikke brutt på egen serve. Da kom det muligheter andre veien.
For på 5-4 til Ruud måtte Humbert holde egen serve for å ikke tape settet. Ruud satte opp tempoet, og Humbert satte til slutt den avgjørende ballen utenfor. Nordmannen tok første sett.
– Han stjeler det mot Ugo Humbert! Humbert har hatt så mange muligheter han ikke har tatt vare på, men hva gjør vel det? sa Eurosports kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Stor frustrasjon

Starten av det andre settet ble vanskeligere for Ruud. Humbert brøt ham tidlig. Dermed måtte Ruud svare.
Det skulle bli tøft, for Humbert spilte godt. Lengden på Ruuds slag ble bare kortere og kortere. Franskmannen brøt Ruuds serve nok en gang og servet til slutt hjem et kort og greit andresett. 21-åringen fra Snarøya hadde en stor jobb foran seg om han skulle klare å unngå tap.
Det var tydelig at han var frustrert. I starten av det tredje settet kom Ruud med flere kraftuttrykkk i retning egen forehand. Han hørtes også ut til å være irritert over at han gjettet feil på Humberts serve flere ganger.
De to konkurrentene fortsatte å holde følge med hverandre. På tross av at Ruud var tydelig irritert, ble han ikke brutt på egen serve i noen av sine seks servegames.
Og med 6-6 måtte det hele avgjøres med tiebreak. Begge spillerne virket nervøse og startet tiebreaket med dobbeltfeil. Det var imidlertid Humbert som til slutt var best.
Dermed er Casper Ruud ute av Paris Masters.
Rolex Paris Masters
Nytt tap for Ruud i Paris - sesongen er over
05/11/2020 PÅ 11:41
Rolex Paris Masters
Ruuds overmann slo ut verdensstjerne
04/11/2020 PÅ 08:08