Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernefall i Monte Carlo – gyllen mulighet for Ruuds første Masters 1000-tittel

Joakim Opphus

Publisert 13/04/2022 klokken 22:12 GMT+2

Alle brikker virker å falle på plass for Casper Ruud i Monte Carlo. Nordmannen vei til en finale har blitt betydelig enklere etter at flere stjerner har røket ut av turneringen allerede.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Ruud er faktisk den høyest seedete spilleren (seedet som nummer fire) igjen på sin side av tablået og vil ikke møte en høyere seedet spiller før i en eventuell finale.
– Med Djokovic og Alcaraz ute allerede så ble de jo ikke noe møte mellom de to i kvartfinalen som mange trodde. Da ser trekningen veldig bra ut for Casper, og kanskje kan han greie å komme seg ett hakk videre fra semifinalen i fjor, sier Discoverys tenniskommentator Christer Francke.
Er dette hans største sjanse til å ta en Masters 1000-tittel i karrieren?
– Ja, det er det. Med tanke på hvem som er slått ut og at det i tillegg er på hans favorittdekke så er dette hans største mulighet.
Flere store stjerner har røket ut av turneringen i Monte Carlo. I tillegg til Novak Djokovic (seedet som nummer 1) og Carlos Alcaraz (8), er også Cameron Norrie (7) og Felix Auger-Aliassime (6) ute.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Stjernen forbauser: – Hva er det Bublik holder på med da?!

Ingen «walk in the park»

Men selv om flere stjerner har røket ut påpeker Francke at det er flere som kan sette kjepper i hjulene for Ruud.
– Det er andre på øvre del av tablået. Sebastian Korda som slo Alcaraz spilte veldig bra. Davidovich Fokina som slo Djokovic er god. Han er samme mann som slo Casper i French Open i fjor, så det er ikke noen «walk in the park», men på papiret ser det bra ut.
På nedre halvdel av tablået er det Stefanos Tsitsipas som seiler opp som den som kanskje kan hindre Ruud fra å ta sin største seier i karrieren, tror Francke.
– Den som er best på den siden er nok Tsitsipas. Han vant denne turneringen i fjor, og selv om han ikke har spilt så bra i starten av sesongen, så kan han kanskje komme litt nå.
Francke trekker også frem Ruuds overmann fra semifinalen i fjor, Andrey Rublev.
– Jeg tror kanskje det blir Rublev mot Tsitsipas i den ene semifinalen og Casper mot Davidovich Fokina i den andre.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Rasende Rune etter kollaps: – Så sykt dårlig!

Leken bulgarer

Men før Casper skulle eventuelt møte på enten Tsitsipas eller andre i en eventuell finale må han første ta seg forbi bulgarske Grigor Dimitrov i tredje runde.
– Det er ikke noe lett match det altså. Dimitrov er bra, men det er Casper som er favoritt og jeg tror han vinner. Han må serve bedre enn mot Rune, så tror jeg det er en bedre Casper Ruud som vi ser på banen torsdag, sier Francke.
Casper Ruud vet selv godt hva han går til i duellen med 29-åringen fra Bulgaria.
– En litt annerledes type match enn i dag. Han har en god enhånds backhand. Han er en en veldig leken og smart spiller som har de fleste slagene i boka. Men han kan også gjøre feil som alle andre. Jeg må prøve å være solid og få litt flere baller inn i spill enn hva jeg fikk til i dag, sa Ruud til Discovery om møtet med Dimitrov.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame