Casper Ruud - Grigor Dimitrov 3-6, 5-7
Med stjerner som Novak Djokovic og Carlos Alcaraz ute av Masters 1000-turneringen i Monte Carlo var veien til en finale vid åpen for Casper Ruud.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Etter å kjempet seg til en seier mot 18-år gamle Holger Rune i den andre runden, var bulgarske Grigor Dimitrov, ranket som nummer 29 i verden, neste hinder for tennisesset fra Snarøya.
Men der sa det stopp for verdenssyveren fra Norge. Dimitrov vant i to strake sett med sifrene 6-3, 7-5.
Etter kampen starten han intervjuet med arrangøren med å rose nordmannen.
– Det var en stor lettelse, for jeg gledet meg veldig mye til denne kampen. Casper er en utrolig spiller. Han har bevist seg selv gjentatte ganger på flere forskjellig underlag allerede i en alder av 24, sa Dimitrov.
Se høydepunktene fra kampen i toppen av saken.

Rusk i maskineriet

Discovery-ekspert Øivind Sørvald lot seg imponere av bulgareren, samtidig som han er tydelig på at det ikke var en Ruuds beste kamper.
– Han spilte veldig taktisk smart mot Casper i dag, som ikke hadde helt følelsen der ute i forhold til å løpe og bevege seg og være i balanse når han blir presset. Casper er ikke der han skal være enda sånn grusmessig, sa Sørvald på sendingen på discovery+.
Hovedpersonen selv mener han har flere hakk og gå på.
– Det var en trøblete start. Prøvde å få grusmaskineriet i gang, men det fikk jeg aldri helt til. Dimitrov spiller en bra match. Han spiller vrient og ganske ekkelt. Han har en bra slice og er aggressiv med forehanden og servet bra, forteller Ruud til Discovery etter kampen.
– Jeg føler også at det er noe å gå på fra min side også. Det var ikke den perfekte matchen i dag, sier han videre.
Se hele intervjuet med Casper Ruud i videoen under.

Ruud etter Monte Carlo-exit: Mener forventingene var for høye

Utspilt

Ruud fikk en tøff start på kampen. Godt spill av Dimitrov kombinert med litt unøyaktighet fra Ruuds side førte til at bulgareren tok kampens første servebrudd i nordmannens andre servegame.
Problemene fortsatte for Snarøya-spilleren. Dimitrov holdt egen serv før han hadde hele tre breakballer mot Ruud i det neste gamet.
Ruud forsvarte to av de, men måtte til slutt se at bulgareren brøt nordmannen for andre gang i kampen og gikk opp til en 4-1-ledelse.
– Absolutt ingen drømmestart for Casper Ruud så langt i kampen. Caspers fremste våpen, forehanden, har ikke sittet som den skal hittil i kampen, konstaterte Discovery-kommentator Nicolai Herlofson etter det andre servebruddet.
Frustrasjonen var tydelig å spore hos Ruud, som kom med gjentatte utblåsninger underveis i åpningsettet.
Ruud klarte å bryte tilbake en gang, men ble selv brutt for tredje gang og tapte til slutt settet 6-3.
– Det var uvanlig mye upressede feil av Casper i det første settet og bare fire rene vinnere som er veldig lite til han å være. Her må han nullstille og finne ut av spillet sitt før det neste settet, sa Herlofsen mellom settene.
I starten av det andre settet hang Ruud bedre med og forehanden var betydelig bedre enn i sett nummer én.
Begge spillerne holdt sine respektive server frem til 5-6 til Dimitrov. Men så var det stopp ikke bare for Ruuds serv, men også for videre spill i turneringen.
Dimitrov brøt Ruud serv og tok sett nummer to med sifrene 7-5.
Sett denne?

Stjernen forbauser: – Hva er det Bublik holder på med da?!

Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51