På grunn av regn og påfølgende utsettelser endte det med at både mennenes og kvinnenes semifinaler i tennisturneringen Roland-Garros spilles fredag. Og i kampen om rampelyset på hovedbanen Philippe Chatrier, gikk mennene seirende ut.
– Vi er svært skuffet over at begge semifinalene for kvinner er lagt til mindre baner, sier Steve Simon, som er leder for kvinnenes tennisorganisasjon WTA.
Miami Open
Barty forsvarte tittelen i Miami Open
03/04/2021 PÅ 20:00
Frankrikes tidligere toppspiller Amelie Mauresmo går lenger i sin kritikk.
– Det er en skam for turneringen vår, sier hun i en twittermelding.
Saken fortsetter under:
Mauresmo er klar på at semifinalen mellom Rafael Nadal og Roger Federer er dagens kamp. Men 49-åringen, som en gang var verdens beste tennisspiller, mener det sender helt gale signaler å henvise kvinnene til bane to og tre, mens begge mennenes kamper går på hovedbanen.
Turneringssjef Guy Forget innrømmer at det kan oppleves som kontroversielt å flytte kvinnekampene til de mindre banene, med langt lavere setekapasitet. Han bedyrer likevel at ledelsen i Roland-Garros er opptatt av å behandle alle likt.
I kvinnenes semifinaler møtes Ashleigh Barty og Amanda Anisimova og Johanna Konta og Marketa Vondrousova. I mennenes semifinaler spiller Nadal og Federer, mens Novak Djokovic møter østerrikeren Dominic Thiem.
(©NTB)

Djokovic hylles etter uvanlig «fair play»-gest

Roland-Garros
Overlegen Barty vant sin første Grand Slam-tittel
08/06/2019 PÅ 15:56
Roland-Garros
17-åringen Anisimova til semifinale i Roland-Garros
06/06/2019 PÅ 12:17