Hun ledet 6-3, 4-0 da motstanderen gråtende trakk seg etter å ha tråkket over, falt og skadet seg. Andreescu ble teipet og prøvde å spille videre, men smertene var for store, og hun måtte gi seg.
– Det var definitivt ikke slik jeg ville avslutte turneringen, men jeg er takknemlig for det jeg har opplevd her likevel. Jeg kom til finale i en av mine første turneringer på lenge, sa den 20-årige canadieren, som er nummer åtte på rankingen.
Roland-Garros
Overlegen Barty vant sin første Grand Slam-tittel
08/06/2019 PÅ 15:56
24-årige Barty dominerte finalen mot en spiller som måtte spille tre sett i alle sine fire foregående kamper, som også alle ble spilt på kvelden. Australieren hadde en glattere vei til finale.
Barty vant turneringen også i 2019. I fjor ble den avlyst på grunn av koronapademien.
I år hadde hun matchball mot seg i sin første kamp, mot Kristina Kucova. Siden gikk det enklere.
– Dette er en flott start. Jeg ser fram til det som forhåpentlig blir en stor sesong, sa Barty etter sin første turnering utenfor Australia siden februar i fjor.
På grunn av de økonomiske effekter av pandemien ga finaleseieren henne bare 300.000 dollar, mot de 1,35 millioner dollar hun fikk for seieren i 2019. Det ble sluppet inn bare 750 tilskuere hver dag.
Søndag skal den 19-årige italieneren Jannik SInner prøve å bli den yngste mannlige vinner av Miami Open. Han møter polske Hubert Hurkacz i en finale der begge spiller om den største tittel i sin karriere.
(©NTB)
Roland-Garros
Reagerer på forskjellsbehandling: – En skam for turneringen
07/06/2019 PÅ 06:49
Tennis
Kyrgios tok sin første ATP-tittel på tre år: – Følelsesladet
18 TIMER SIDEN