Ruud - Majchrzak 6-3, 6-2, 6-4
Der åpningskampen mot hjemmehåpet Benoît Paire kanskje ble noe tøffere enn ventet, hadde Casper Ruud full kontroll mot Kamil Majchrzak i andre runde i Roland-Garros.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Nordmannen levde opp til favorittstempelet og vant med sifrene 6-3, 6-2, 6-4.
– Dette er bra. Serven er litt bedre enn i forrige kamp. Det er noen dobbeltfeil, men totalt sett veldig bra. Når han spiller på topp, er han veldig god, sa Discovery-ekspert Øivind Sørvald i studio.
Se hva Christian Ruud sa etter avansementet.

Pappa Ruud om statistikken: – Overlegen

Pappa og trener Christian Ruud var også fornøyd med det meste bortsett fra en litt rufsete periode i det tredje settet.
– Jeg synes det var helt greit. Han gjorde noen dårlige grep på 3-0 i siste sett, men skjønte at det ikke var så lurt. Jeg skulle helst ha sett at det tredje settet hadde gått greiere, sa Ruud til Discovery.
Dette er tredje år på rad at Ruud går til den tredje runden i Paris. I 2019 og 2020 røk han ut mot henholdsvis Roger Federer og Dominic Thiem.
I år står han overfor langt mer overkommelig motstand i den spanske 21-åringen Alejandro Davidovich Fokina, rangert som nummer 46 i verden.

Full kontroll fra start

Etter å ha vært nære et brudd i Majchrzaks første servegame, fikk Ruud uttelling i det neste og tok ledelsen 4-1 i det første settet.
– Han får en kjempestart, applauderte Discovery-kommentator Ola Bentzen.
Tross et par dumme dobbeltfeil av Ruud og noen fine dropshots av Majchrzak, var polakken aldri i nærheten av å true nordmannen i det første settet.
Til slutt vant Ruud settet 6-3.
Saken fortsetter under videoen.

Nadal seiret i åpningskampen – fikk utfordringer mot 21-åring

Majchrzak yppet seg

I det neste settet åpnet Ruud med et blankt servegame. I det femte gamet brøt han også etter at et urent treff fant veien centimeter innenfor linjen.
Majchrzak fikk to breakballer i det påfølgende gamet, men Ruud reddet seg inn igjen. Først med en nydelig backhand, deretter med sin alltid sterke forehand.
Rett etter brøt nordmannen selv i det neste gamet, før han sikret settet med nok et blankt servegame og 6-2.
– Det skal skje noe helt spesielt nå om dette skal snu, sa Sørvald i studio.

Spansk eller nederlandsk motstand

Med to brudd på rappen, så det svært komfortabelt ut for Ruud. Kanskje litt for komfortabelt, for slurv og nye dobbeltfeil gjorde at nordmannen fikk smake sin egen medisin.
Ruud skrudde imidlertid opp intensiteten igjen, dro til med et nytt break og servet inn 6-4-seier.
– Fra 3-0 er det noen minutter der han ikke er så skjerpet, men det kan vi leve med. De tingene han gjør bra, gjør han veldig bra. Derfor må Kamil dra hjem og trene mer, mens Casper kan justere litt og gå til neste runde, oppsummerte Sørvald i Discoverys studio.
En seier i den tredje runden vil nok også bety et byks på ATP-rankingen. Ruud er for øyeblikket rangert som nummer 16 i verden.
Det er 30 plasser bedre enn Alejandro Davidovich Fokina (46), nordmannens motstander i tredje runde.
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51