– Jeg pådro meg en strekk i hofteleddsbøyeren på trening to dager før første kamp, og det var faktisk ganske vondt, forteller Casper Ruud til Eurosport.no.
Dagen før første kamp mot Thiago Monteiro var smertene såpass kraftige at 19-åringen hadde problemer med å gå fra spillerhotellet til restauranten der teamet skulle spise middag.
Roland-Garros
Verdenseneren øyner sin første Grand Slam-tittel
07/06/2018 KLOKKEN 19:50
– Da var jeg ganske usikker på om jeg kunne spille. Det var vondt som bare det, sier Ruud, og legger til at det var mange og lange diskusjoner i teamet om hvordan de skulle håndtere dette – og få ham klar til spill.

Kunne ikke serve som normalt

Det største problemet var at smertene gjorde det umulig for Casper Ruud å serve på normal måte.
Dermed måtte unggutten gå så langt i å gjøre om serven dagen før første kamp.
– Ja, og dette har jeg fått mange spørsmål om, smiler Casper lurt.
Saken fortsetter under videoen:
Observante tennisfans la kanskje merke til at 19-åringen servet med samlede ben i Paris, og at han droppet den vanlige bevegelsen med det ene benet.
– Det er flere som har sett det, ja, og grunnen var altså rett og slett at jeg ikke klarte å serve på normal måte, forklarer Casper.
– Men det å gjøre om på teknikken kun kort tid før et av årets desiderte høydepunkt må ha kostet?
– Ja, det var kjipt og ganske utfordrende, men heldigvis fikk jeg det til å stemme på en måte.

Holdt skaden hemmelig

Trener og pappa Christian Ruud innrømmer at han var fryktelig spent før første kamp i Paris.
– Ja, jeg var litt skeptisk. Det så jo ikke bra ut de første to gamene mot Thiago Monteiro heller, men så løsnet det, heldigvis.
– Casper er jo typen som liker å eksperimentere på trening, så han har jo forsøkt å serve med sats på begge ben før, men aldri i en hel kamp, legger han til.
– Og alt dette valgte dere å holde hemmelig frem til nå?
– Ja, he-he, vi gjorde jo det, humrer Ruud, og forklarer at de rett og slett ikke var komfortable med å dele dette med noen underveis i turneringen.
Ruud vant mot Monteiro og gikk etter hvert hele veien til andre runde i hovedturneringen. Etter de to første gamene i første kamp var det lite som tydet på at unggutten slet med smerter ute på grusen.
– Jeg hadde faktisk ganske vondt, men fikk en del smertestillende. Så da bet jeg tennene sammen, og det gikk jo bra, smiler Casper.

Gjør om serven

De neste dagene kunne Team Ruud fornøyd konstatere at den daglige behandlingen 19-åringen mottok fungerte optimtalt.
– De har et veldig godt apparat rundt disse turneringene, som kjenner spillerne godt. Det er alltid de samme fysioterapeutene som er med. Nå kjenner jeg ikke noe til det, og det er jeg selvfølgelig veldig glad for, sier Ruud.
Saken fortsetter under videoen:
Og et resultat av de dramatiske timene i Paris er at Casper Ruud nå har funnet seg en ny måte å serve på.
– Ja, det viste seg jo å fungere veldig bra, så vi kommer faktisk til å fortsette litt med det. Rundt 30 prosent av spillerne gjør det på samme måte, så det er ikke noe revolusjonerende. Men det er kjekt å ha muligheten, avslutter Ruud.
Lørdag setter han kursen for italienske Caltanissetta og Challenger-touren. Deretter blir det spill i Poprad Tatry i Slovakia før Wimbledon-kvalifiseringen i London.
Wimbledon sendes direkte på Eurosport og Eurosport Player. Kvalifiseringen begynner 25. juni, og hovedturneringen 2. juli. Eurosport vil være på plass i London, så siste nytt om Casper Ruud får du alltid her på Eurosport.no.
Roland-Garros
Djokovic med sjokk-avsløring: – Hvorfor i guds navn skulle han si noe sånt?
05/06/2018 KLOKKEN 17:39
Roland-Garros
Trakk seg bare timer før stjernemøte
04/06/2018 KLOKKEN 13:43