Tennis
Roland-Garros

Ruud videre i Roland-Garros etter thriller: – Han har en mental utfordring nå

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Ruud

Foto: Scanpix

AvMarte Nyløkken Helseth
28/05/2018 på 15:34 | Oppdatert 29/05/2018 på 07:29
@mnhelseth

Casper Ruud slo australske Jordan Thompson og tok seg videre til den andre runden i Roland-Garros, men måtte ut i fem sett.

Casper Ruud fikk en drømmestart mot australske Jordan Thompson (nummer 85 i verden) og vant første sett 6-1 i den første runden av Roland-Garros, også kjent som French Open.

– Det oser selvtillit av måten Casper spiller på, sa Eurosports tenniskommentator Christer Francke etter Ruuds første sett.

Rio de Janeiro

Mager fangst for Ruud i Rio – røk i to strake sett i første runde

19/02/2020 PÅ 00:02

19-åringen fortsatte det gode spillet i det andre settet. Thompson svarte med noen sterke server, men Ruud klarte å presse motstanderen lengre og lengre bak på banen og vant også andre sett, 6-4.

  • Følg Casper Ruuds Roland-Garros-eventyr med Eurosport Player!

Mistet grepet i kampen

Men i det tredje settet fikk nordmannen langt mer motstand. Australieren ledet 4-0 i games og vant til slutt 6-2.

– Han har tatt over kontrollen i spillet, det er det ikke tvil om, sa Francke under det fjerde settet i kampen.

Der vant australieren 6-4 og de to måtte ut i et femte og avgjørende sett.

Der slo Ruud tilbake og ledet 5-2, men Thompson bet seg fast og reduserte til 5-3 i games. Så avsluttet Ruud det hele og tok det siste settet med 6-3 i games og 3-2 i sett.

– Jeg prøvde, men han kjempet bra tilbake. Jeg ble litt sliten etter de to første settene, det ble høy intensistet og det er litt fuktig her i dag. Jeg merket jeg ble litt sliten, men så fikk jeg litt krefter før det siste settet, sier Ruud til Eurosport.no etter kampen før han la til:

– Jeg følte jeg fikk første og andre sett ganske enkelt egentlig. Han slo en del feil og det kom enklere enn det jeg hadde trodd. Så hever han seg og jeg blir stående litt på hæla i tredje og fjerde sett. Men det er ikke hver dag man får stå her og kjempe om første og andre runde i en Grand Slam. Så jeg klarte og hente ut noen krefter som satt lagt inne.

Dette er første gang vi har en nordmann videre i French Open siden 2001.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

– Som å gå en femmil

Ruud er ikke vant med å spille så lange kamper. Til vanlig har han spilt best av tre sett, i disse kampene spiller de best av fem sett. Eurosports tennisekspert Francke skjønner at det er tøft å håndtere for Ruud.

– Han har en mental utfordring nå. Desto lengre kampene blir, desto større er fordelen til de som har mer erfaring. Jeg tror Casper kun har gått til fem sett én gang før, og det var i Australian Open i fjor. Det blir litt som å gå en femmil på ski i stedet for ti kilometer. Man har gode og dårlige perioder underveis og må takle disse. Det gjorde han bra i siste sett i dag, forklarer Francke.

19 år gamle Ruud er dermed videre til den andre runden i Grand Slam-turneringen. Der møter han spanske Albert Ramos-Viñolas som er rangert som nummer 36 i verden. Kampen spilles etter alt å dømme onsdag.

– Det er fem sett og det er litt annerledes å vinne kampene. Man må ha enda flere poeng over enda lengre tid, det er noe annet og jeg merket det i dag. Hadde det vært to sett jeg måtte vinne hadde det vært over på en time, men sånn er det, sier Ruud.

Argentina Open

Rørt til tårer: – Tror det norske folk er «keene» på at vi hevder oss i de store sommeridrettene

16/02/2020 PÅ 20:42
Argentina Open

Ruud skrev tennishistorie – tok både sin og Norges første ATP-tittel

16/02/2020 PÅ 19:21
Relatert
TennisRoland-GarrosJordan ThompsonCasper Ruud
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen