Flomlyset skinner igjen på Maria Sjarapova. Den russiske tennisspilleren har vært utestengt i 15 måneder etter en dopingdom, men i kveld var hun tilbake på tennisbanen i Stuttgart. Og det til stor applaus fra tilskuerne. Faktisk kunne man ikke høre noen som buet på henne idet hun kom inn på banen.
– Jeg har ventet på dette i lang tid. Det er den beste følelsen i verden, de første sekundene hvor du kommer inn på banen. Å vite at jeg skulle tilbake dit var spesielt, sa Sharapova etter kampen, ifølge BBC.
30-åringen ble brutt i sitt første servegame, men slo sterkt tilbake mot Roberta Vinci. Den italienske jenta ble til slutt slått 7-5, 6-3.
Davis Cup
Verdenstieren sendte Norge videre i Davis Cup
I GÅR PÅ 15:42
– Det har gått så lang tid uten at jeg har spilt tennis. Jeg visste ikke når ting ville bli normalt igjen. Jeg har gått litt på skole, jobbet med forretninger og hatt et normalt liv, sier hun.
Comebacket var av det kontroversielle slaget. Sjarapova fikk nemlig wildcard, slik at hun gikk rett inn i turneringen, like etter at hun hadde sonet ferdig dopingdommen. Flere tennisspillere, inkludert dagens motstander, har vært kritiske til at hun på den måten får en enklere vei tilbake til verdenstoppen etter å ha testet positivt på meldonium. Andre spillere har ment at det er helt greit siden hun nå har sonet ferdig.
– Hun har gjort sine feil, men hun har gjort opp for det og jeg synes hun kan spille igjen. Men uten wildcard, har Vinci sagt.
I neste runde møter hun Ekaterina Makarova. Den russiske jenta slo Agnieszka Radwańska. Den polske 28-åringen har også kritisert Sjarapovas comeback.
Davis Cup
Usbekistan reduserte mot Norge – fortsatt spenning i Davis Cup
I GÅR PÅ 13:56
Davis Cup
Se matchballen til Casper Ruud mot Usbekistan
17/09/2021 PÅ 17:47